FIFA osudila "idiote" koji prave haos u Francuskoj

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 12.06.2016.
15:14
Izvor: Sportske.net

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) oglasila se kraćim saopštenjem povodom incidenata koji se u prethodna dva dana dešavali na ulicama Marselja.

Beta/AP Photo/Ariel Schalit
Beta/AP Photo/Ariel Schalit

Povezane vesti

Neredi koji su se u prethodna dva dana događali na ulicama Marselja i tribinama stadiona "Velodrom" u tom francuskom gradu bacili su senku na uvodne mečece na petnaestom Evropskom prvenstvu.

Tim povodom u nedelju je reagovala i Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) koja je u kraćem saopštenju osudila dešavanja u Marselju.

"FIFA snažno osuđuje svaki oblik nasilja i smatra neprihvatljivim sramotne scene oko fudbalskih utakmica počinjene od manjine idiota i siledžija koji nemaju veze sa pravim navijačima.

Događajima kakav je EURO 2016 prisustvuju milioni ljudi iz različitih delova sveta sa jednostavnom namerom da uživaju u fudbalu i utakmicama i tako bi uvek trebalo da bude
" navodi se u saopštenju FIFA.

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) danas je pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Rusije zbog divljanja navijača, dok protiv FA Engleske nije pokrenuta istraga.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke