FIFA novčano kaznila britanske saveze zbog političkih simbola

Autor: Beta Beta
ponedeljak 19.12.2016.
16:11
Izvor: Beta

Svetska fudbalska federacija (FIFA) kaznila je danas nacionalne saveze Engleske, Velsa, Škotske i Severne Irske zbog isticanja političkih simbola.

BETA/AP Photo/Michael Probst
BETA/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

"FIFA u potpunosti poštuje značaj komemoracije za zemlje i ne dovodi ga u pitanje, ali se zabrana primenjivanja političkih i verskih simbola mora univerzalno poštovati", navodi se u saopštenju FIFA.

Englezi će zbog isticanja simbola cveta maka morati da plate 45 hiljada švajcarskih franaka, Škoti i Velšani po 20.000, a Severni Irci 15.000.

Te zemlje su na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo prošlog meseca obeležile Dan sećanja, a reprezentativci su ili nosili simbol cveta maka ili je on bio istaknut na stadionima u čast žrtvama Prvog svetskog rata.

Kazna Fudbalskom savezu Engleske je ista kao što je dobio Iran prošlog meseca zbog sličnog slučaja, dodaje se u saopštenju FIFA.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Monday, 19.12.2016
18:51

I Irska je kaznjena sa pet hiljada svajcaraca, a valjda je vazno da se spomene da je i Ukrajina kaznjena, nadam se da nisu zapalili nasu zastavu i da je razlog na toj prijateljskoj ipak bio neki drugi, a ne to.

avatar
Monday, 19.12.2016
18:37

Kaznjavate zbog ovoga, a nagradjujete ustaske poklice i simbole na tribini!!!