FIFA - Kandidati za predsednika da spreme govore

Autor: Beta Beta
sreda 24.02.2016.
23:51
Izvor: Beta

Međunarodna fudbalska federacija zatražila je danas od kandidata da joj obezbede svoje govore u slučaju pobede na predstojećim izborima za predsednika svetske kuće fudbala.

BETA/AP Photo/Michael Probst, File
BETA/AP Photo/Michael Probst, File

Povezane vesti

FIFA je petorici kandidata predložila i moguće odgovore za konferencije za novinare koje će se održati posle izbora, koji su zakazani za petak.

FIFA potresa najveći skandal u svojoj istoriji posle hapšenja nekolicine visokih zvaničnika zbog mita i korupcije i suspenzije predsednika Sepa Blatera zbog finansijskih malverzacija.

Jedan od kandidata za predsednika generalni sekretar UEFA Đani Infantino rekao je da će pred kongresom FIFA pričati bez straha i da će reći šta misli.

"Reći ću šta god želim. Ja sam svoj čovek"
, dodao je Infantino.

Osim Infantina za predsednika FIFA kandidovali su se Žerom Šampan, jordanski princ Ali bin El Husein, Tokijo Seksvejl i šeik Salman bin Ibrahim el Kalifa.

Princ Ali je juče podneo zahtev Sudu za sportsku arbitražu u Lozani da se izbori odlože zbog spora oko glasanja. On je tražio da se na izborima koriste providne glasačke kutije, ali je Izborna komisija FIFA odbila taj zahtev.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke