Fešta na "Etihadu" - Poker Aguera, četiri penala, "letelo perje"

Autor: Boban Filipović
subota 18.10.2014.
15:45
Izvor: Sportske.net

Kun Aguero ponovo dokazao da je rak rana za Totenhem. Dva puta je matirao Lorisa iz igre, dva puta sa bele tačke, jedan penal je promašio. Senku na novu pobedu aktuelnog šampiona Engleske baca povreda Frenka Lamparda.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Gosti su prvi zapretili preko Čadlija, potom je i Mejson bacio Harta na muke, ali ove promašaje "Pevaca" surovo kažnjava Serhio Aguero u 13. minutu igre.

Međutim, odgovor Totenhema stiže ekspresno. Mejson je "uhapsio" Fernandinja u opasnoj zoni, odigrao za Soldaada, Španac nesebično uposlio Kristijana Eriksena koji iz prve šalje loptu iza leđa Džoa Harta.

Nedugo potom, sporna situacija u kaznenom prostoru gostiju. Penal za Siti zbog nespretnosti Lamele, Kun Aguero stavlja loptu na kreč i vraća prednost svom timu.

Totenhem je opet mogao brzo da se vrati u meč, ali Hart kroti pokušaj Čadlija.

Na drugoj strani, Aguero je posle jednog "čišćenja" ostao jedan na jedan sa Kabulom, "naplatio mu kartu za ringišpil", ali dobrop postavljeni  Loris mu ne da da dođe do het-trika za svega 25 minuta.

Nešto pre pola sata igre, veliki peh za domaću ekipu. Povredio se Frenk Lampard, iznešen je na nosilima sa terena, to je možda njegova poslednja utakmica u Premijer ligi.

U 32. minutu novi penal za Mančester Siti, Silva je stigao do lopte pre Kabula, koji ga ruši, sudija nema ni najmanju dilemu.

Kun Aguero ponovo stavlja loptu na kreč, ovog puta tuče po sredini gola, ali Loris maestralno , nogom, skida penal.


Do odlaska na odmor Aguero pokušava u još par navrata, u finišu je probao i Hesus Navas da ugorzi Iga Lorisa, ali rezultat ostaje 2:1.

"Građani" kreću silovito na startu drugog dela igre, Lorisove čudesne odbrane drže Totenhem i dalje u igri, ponovo su najopasnije pretili Aguero i Navas.

Totenhem se konačno podiže, uspostavlja ravnotežu na oko pola sata pre kraja meča, kada su imali ogromnu priliku da dođu do poravnanja.

Demikelis je skrivio penal, Roberto Soldado preuzeo odgovornost, ali Džo Hart ga čita i rezultat ostaje 2:1.

To nije obeshrabrilo "Pevce", u narednim minutima imali su još par dobrih napada, ali u 67. minutu Siti kreće u kontraofanzivu i dobija novi penal. Federiko Facio je zaradio crveni karton jer je vukao Aguera, Kun je ponovo uzeo loptu i ovog puta šutirao precizno kao prvi put - 3:1.

To je bio i kjučni momenat meča, "Pevci" brojčano slabiji nisu mogli da jure dva gola zaostatka, a Serhio Aguero im je doneo konačnu presudu još jednim golom 15 minuta pre kraja meča.

Džejms Milner je u finišu imao dve prilike da pobedu učini još ubedljivijom, ali na kraju na semaforu stadiona "Etihad" piše 4:1.

Golovi OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke