Fernandinjo: ''Istorijski uspeh je pred nama!''

Autor: Beta Beta
ponedeljak 14.03.2016.
15:39
Izvor: Beta

Fudbaler Mančester sitija Brazilac Fernandinjo rekao je da bi plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona taj klub napravio veliki korak napred i da to mora da bude motiv ekipi pred sutrašnji duel sa Dinamom iz Kijeva u osmini finala.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija igraju sutra od 20.45 protiv Dinama iz Kijeva, revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona. U prvom duelu u Ukrajini Siti je pobedio sa 3:1.

"U prilici smo da se plasiramo u četvrtfinale Lige šampiona prvi put u klupskoj istoriji. To je veliki korak za klub, za sve. To bi trebalo da nam bude motiv da dobro odigramo sutra", rekao je Fernandinjo za klupski sajt.

Siti je u subotu odigrao bez golova sa Noričem u prvenstvu i nalazi se na četvrtom mestu na tabeli sa devet bodova zaostatka za vodećim Lesterom.

Fernandinjo je rekao da ekipa mora da izbori plasman u Ligu šampiona sledeće sezone.

"Ostalo je još devet utakmica i čak i ako nemamo šansu da budemo šampioni moramo da budemo među četiri najbolje ekipe. Međutim, niko se još nije odrekao borbe za titulu, ovaj tim uvek ima šansu, borićemo se", dodao je on.

Neizvestan je nastup Jaja Turea i Davida Silve, dok će Mikola Morožuk zbog povrede kolena odsustvovati u ukrajinskom timu.

Dinamo u utakmicu ulazi posle prvenstvene pobede nad ekipom Karpati od 2:1.

"U revanšu ne smemo da ponovimo greške koje smo napravili u Kijevu. Biće nam teško da pobedimo, ali pokušaćemo", rekao je odbrambeni igrač Dinama Jevhen Kačeridi.

Dinamo će pokušati da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona prvi put od 1999. godine, kada je napad ukrajinskog tima predvodio sadašnji trener Serhi Rebrov.

U drugoj utakmici Atletko će sutra od 20.45 u Madridu igrati protiv PSV Ajndhovena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
tony zahirovic1234
Monday, 14.03.2016
18:25

Kkao sto rekoh, Istorija je tu, da se stvara... Nema opusteno