Ferguson: ''U Mančesteru nije bilo strahovlade u mom mandatu''

Autor: Beta Beta
petak 11.11.2016.
00:00
Izvor: Beta

Legendarni trener Mančester junajteda Aleks Ferguson rekao je da timom nije vladao pomoću straha, iako je otkrio da se više puta unosio u lice svojim fudbalerima, što je u engleskoj popularno nazvano "tretman fenom" (hairdryer treatment).

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Vejn Runi je u svojoj autobiografiji napisao da nije postojalo "ništa gore" od takozvanih "tretmana fenom", ali je Ferguson danas progovorio o tome i rekao da je samo želeo da iz svojih igrača izvuče pozitivan stav.

"Previše se gradi mit oko toga. To se desilo oko šest puta za 27 godina, što će vam reći i igrači", rekao je Ferguson na Svetskom biznis forumu u Milanu, a preneli engleski mediji.

Škotski stručnjak je za to okrivio svoj karakter.

"Imao sam problem ako mi igrač odgovara. Onda bih krenuo ka njima. To je bio moj problem. (Legendarni trener i Fergusonov mentor) Džok Stajn mi je uvek govorio da sačekam ponedeljak za razgovor sa igračima, ali ja nisam mogao da čekam. Zato sam im u subotu posle utakmica govorio tačno kako se osećam, jer smo cele nedelje trenirali na visokom nivou i očekivao sam pobedu u svakoj utakmici", rekao je Ferguson.

On je ocenio da istina ima dejstvo.

"Govorio sam im istinu, a istina radi. Svi igrači su to razumeli i nisu mi to uzimali za loše. Onda bismo dan posle sve to ostavljali po strani i pripremali bismo se za novu pobedu. Nikada to nije bila strahovlada. Navedite mi jedan tim Mančester junajteda koji je igrao pod strahom. Moj posao je bio da u tim unesem pozitivan pristup, da im omogućim da se izraze, nikada ne predaju i da uživaju igrajući za klub. To je bila svetinja", rekao je Ferguson.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Friday, 11.11.2016
09:51

Oko sest puta:-D Ovo je vec bilo...

avatar
ZlatanTime
Friday, 11.11.2016
03:29

Navedite mi jedan tim Mančester junajteda koji je igrao pod strahom,a gledajte sada.

avatar
Feelz
Friday, 11.11.2016
02:53

Većina njegovih igrača je i sama rekla da je bio izuzetno neprijatan i nezgodan pa je itekako vladala strahovlada.Ni Roj Kin koji je poznat po prgavosti ga nije voleo.

avatar
Bidza i Tridza
Friday, 11.11.2016
02:46

I sad dodje covek koji tokom cele karijere krivi druge za sve,proziva trenere protivnickih ekipa,neke je polivao vodom...Ne znam kako neki navijaci Junajteda mogu da ga podrzavaju.Garantujem da su neki od njih pljuvali Murinja dok je bio u Celsiju i prethodnim klubovima.Svaka mu cast na osvojenim trofejima,al klub kao sto je Junajted nije smeo njega da postavi za trenera.Trebao je da dodje neko ko je dobar trener i neko ko zna da se ponasa kao gospodin.

avatar
Friday, 11.11.2016
01:30

Kulturna packa Murinju!

avatar
Friday, 11.11.2016
01:19

Da se nije pordrao par puta ne bi ga uzeli za ozbiljno. Svi veliki treneri tako rade, a da ne pominjem kosarkaske, jos od Zeravice i Ace preko Obradovica, Ivkovica i Vujosevica, koji je cak voleo i nesto direktniji pristup cuveno davljenje. Fergi je samo nastavio tako, nije to strahovlada, niti bilo ko to tako dozivljava, Strogoca je neophodna, da bi se kontrolisale usijane glave, ali postoji razlika izmedju strogoce i discilpine, sa strahovladom

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Friday, 11.11.2016
11:38

Bogami, i Maljkovic koristi cvrstu ruku, a i Dzikic je presao na davljenje, ali peskirom:-D

avatar
BUNTOVNIK S RAZLOGOM
Friday, 11.11.2016
11:38

P.S. To je uspostavljanje autoriteta, verujem da je to rec koju si trazio:-D