Ferdinand: "Završio bih karijeru da nisam potpisao za KPR"

Autor: Beta Beta
sreda 30.07.2014.
00:50
Izvor: Beta

Fudbaler Kvins Park Rendžersa Rio Ferdinand izjavio je danas da bi najverovatnije završio karijeru da nije potpisao za taj londonski klub.

twitter.com/FourFourTweet
twitter.com/FourFourTweet

Povezane vesti

Ferdinand, koji će u novembru napuniti 36 godina, na kraju prošle sezone je posle 12 godina otišao iz Mančester Junajteda, a tokom Svetskog prvenstva u Brazilu radio je kao televizijski komentator.

Bivši engleski reprezentativac imao je ponude brojnih američkih i evropskih klubova, kao i klubova sa Bliskog istoka, ali je 17. jula potpisao jednogodišnji ugovor s Kvins Park Rendžersom.

"Da nisam prešao u londonski klub, najverovatnije bih završio karijeru. Bavio bih se poslom na televiziji, možda i trenerskim poslom. Tokom leta sam uživao u poslu komentatora i voleo bih da sam se time više bavio", rekao je Ferdinand, preneli su britanski mediji.

"Moji agenti su razgovarali s nekoliko ekipa, ali najvažnije je da sam se vratio u London, a kada me je (trener) Hari (Rednap) pozvao, odmah sam prihvatio ponudu", dodao je.

Ferdinand je pristao na manju platu kako bi potpisao ugovor s Kvins Park Rendžersom.

"Mogao sam da zaradim mnogo više novca u nekom drugom klubu, ali novac za mene nikada nije bio presudan. Nisam došao zbog novca, već želim da igram u dobroj ligi, u Londonu, za klub koji poštujem godinama. U tom klubu sam prvi put igrao kao dečak", rekao je Ferdinand.

Ferdinand je iz Rendžersa otišao u omladinsku školu Vest Hema, za prvi tim debitovao je 1996. godine, kada je trener bio Rednap, a 67-godišnji trener pomogao mu je da postane najskuplji defanzivac na svetu, kada je pet godina kasnije za 18 miliona funti prešao u Lids.

"Uvek vam ostaje u srcu menadžer koji vam pruži prvu priliku u fudbalu. Hari me je uvek podržavao, hvalio i kritikovao. Ostali smo u kontaktu. Nije se mnogo promenio, čak nije ni osedeo", rekao je Ferdinand.

On je istakao da je i dalje dobro fizički pripremljen i da se nada da će u svakoj utakmici doprineti ekipi.

"Nadam se da ću svake nedelje pomagati ekipi, Hari mi je rekao da igram koliko mogu. Imam mnogo iskustva i biće sjajno ako budem mogao da pomognem mladim igračima, ponašanjem i napornim radom na treninzima", rekao je Ferdinand.

Ferdinand je u maju, posle 12 godina, otišao sa Old Traforda, gde je osvojio šest titula u Premijer ligi, Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo, FA kup, dva Liga kupa i pet trofeja Komjuniti šild.

Za reprezentaciju Engleske odigrao je 81 utakmicu i postigao tri gola.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke