Fener blizu osmine finala, Lokomotiva zaustavljena

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 16.02.2016.
19:53
Izvor: Sportske.net

Ekipa Fenerbahčea odradila je veliki posao u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope, savladali su Lokomotivu iz Moskve u Istanbulu rezultatom 2:0.

Beta/AP Photo/Emrah Gurel
Beta/AP Photo/Emrah Gurel

Povezane vesti

Nakon prve utakmice šesnaestine finala Lige Evrope ekipa Fenerbahčea ima veliku prednost pošto su savladali Lokomotivu u Istanbulu rezultatom 2:0.

Od samog starta videlo se da je Fener bolji tim u ovom trenutku, a nakon jedne promašene prilike u 13. minutu van Persija, videli smo i prvi gol na meču.

Gohan Gonul je poslao loptu u šesnaesterac, Souza je bio najviši među svim igračima koji su bili prisutni u kaznenom prostoru, pa je glavom poslao loptu u mrežu golmana Giljermea.

Mogao je rezultat da bude i ubedljiviji u prvom poluvremenu, ali je Giljerme bio na visini zadatka nekoliko puta do kraja ovog dela igre.

U drugom poluvremenu pripretila je Lokomotiva i to preko Petra Škuletića koji je danas dobio priliku od prvog minuta. Njegov udarac sa 20-ak metara odbranio je Fabijano, pa je ostalo 1:0 u korist Fenera.

Van Persi je propustio dve dobre prilike nakon toga, da bi Souza doneo Feneru veliku prednost pred revanš meč svojim drugim golom na ovoj utakmici.

Čaner Erkin je uputio centaršut sa leve strane, Souza je dočekao loptu na drugoj stativi, i preciznim šutem je ponovo savladao golmana Giljermea postavivši tako konačan rezultat.

Petar Škuletić je igrao sve do 80. minuta, dok je Pejčinović igrao celu utakmicu u odbrani Lokomotive. Sa druge strane nije bilo Lazara Markovića zbog povrede.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke