"Faraon" matirao Juventus!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 05.03.2015.
22:37
Izvor: Sportske.net

Mohamed Salah sa dva gola srušio šampiona u polufinalu kupa, Fiorentina slavila sa 2:1 u Torinu i stekla veliku prednost pred revanš!

Beta/AP Photo/Massimo Pinca
Beta/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

Odlična utakmica na "Areni". Igrao se prvi minut, sjajnu priliku je imao Vidal, možda je bio sebičan, na drugoj stativi je čekao Pepe da ubaci loptu u mrežu, ali je Čileanac šutirao pored gola gostiju.

A onda je na scenu stupio pridošlica iz Čelsija Salah. Provozao je odbranu Juventusa, sam nosio loptu sa svoje polovine, pravo malo remek-delo, Egipćanin je utišao "tvrđavu".

Nije to omelo Juve da nastavi sa napadima, "Ljubičasti" su odolevali do 24. minuta kada je Pepe centrirao, Ljorente zahvatio loptu glavom, Neto je nemoćan, 1:1.

Najbolju šansu do odlaska na odmor imali su gosti, loše je Mario Gomez zahvatio loptu, ona se odbila do Basante koji glavom pogađa stativu.

U finišu prvog dela, centaršut Padoina koga je Salah baš namučio, Vidal je na drugoj stativi, šutirao je glavom, lopta je za malo otišla kraj stative.

Pulsirajuće poluvreme, strašan tempo, Alegri je morao da izvadi iz igre povređenog Komana, pa je posle nekih 35 minuta Karlitos Tevez ušao u igru.

Drugo poluvreme je nastavljeno u istom stilu, velika šansa za Ričarda, Englez je bio sam pred Storarijem, Bufonova rezerva sjajno brani!

Probali su Salah i Markos Alonso, Toskanci mnogo bolji u nastavku.

Desilo se neminovno, pogrešio je Markisio, Salah se uputio prema golu domaćih, Egipćanin ne greši, 2:1, više nego zasluženo vođstvo gostiju!

Posle je Juventus pritisnuo, bilo je nekoliko opasnih situacija pred golom Neta, on se čak sudario u jednoj situaciji sa stativom, ali je Fiorentina izdržala.

Na drugoj strani, Slovenac Iličić propušta sjajnu priliku da dotuče šampiona!

Desetak minuta pre kraja, velika šansa za Pereiru, Argentinac se nije snašao.

U finišu je sevnula kontra Fiorentine, Dijamanti je bio sebičan, lako su Florentinci mogli do trećeg gola.

Na kraju 2:1 za goste, velika, neočekivana pobeda i prednost pred revanš na svom "Frankiju". Inače, Juventus je prvi put izgubio kod kuće još od 2013. i poraza od Bajerna u Ligi šampiona. Serija je trajala 47 mečeva!

Golove možete videti ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dakijev psihijatar
Thursday, 05.03.2015
23:41

Covek pokazao koliko je samoprozvani mali trener koji samo kupuje da bi pokazao da vodi klubove koji imaju plateznu moc.Covek dobije tim od 500 miliona pokupuje za 150 pa onda sledece za 100 i tako propadne 5-6 igraca,a on i dalje laje kako je neki strucnjak.

avatar
juelz_santana
Friday, 06.03.2015
00:29

Decko jedno je igrati u Italiji drugo u Engleskoj...Italijanski fudbal mu lezi sporija liga njegva brzina dolazi do izrazaja...

avatar
Carina
Friday, 06.03.2015
09:11

Nabroj trenere koji su osvojili dva puta ligu sampiona sa razlicitim klubovima. Nabroj trenere koji su uopste osvojili ligu sampiona 2 puta. A onda mi reci da li je neko osvojio sve trofeje u 4 razlicite lige, od kojih je jedna portugalska, a ostale tri najjace na svetu. Salah je igrao obe utakmice karling kupa, protiv Sruzberija i Votforda, igrao je i protiv Bredforda, igrao je i protiv Maribora, nista nije pokazao i to je kraj price. Igrace lepo za Fiorentinu, kao sto je i Lukaku dobro igrao za VBA i Everton, ali to jednostavno nisu igraci koji su kalbiar za Celsi.

avatar
Laurent Bosscielny
Friday, 06.03.2015
00:51

Pa ovako je igrao i protiv totenhema u londonu .. A to sto chelsea nije znao da ga iskoristi je njihov prob . nNemoj da potcenjujes italijane , to sto su finansiskoj krizi ne znaci da igraju los fudbal ..

avatar
junior dos santos(ex vince carter)
Friday, 06.03.2015
00:43

isto ko i podolskom sto lezi jel da?? da se podsetimo,salah je ovako razbio i celzi u dresu bazela kao i totenhem,murinjo ga jedino nije forsirao jer se ne vraca u odbranu,biabiani je jos brzi pa nije dolazio do izrazaja ovako,jednostavno salah je dobar igrac to je pokazao i u ls!!

avatar
Dakijev psihijatar
Friday, 06.03.2015
00:36

Moze da se igra fudbal kakav hoces Salah je oduvek bio odlican igrac,a Murinjo precenjen trener.