Fantastičan meč - Dortmund je vladar Rura!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 08.11.2015.
17:22
Izvor: Sportske.net

Ekipa Borusije iz Dortmunda je savladala na svom terenu svog najvećeg rivala, Šalke, rezultatom 3:2.

BETA/AP Photo/Martin Meissner
BETA/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Zna se šta donosi derbi Rurske oblasti, puno uzbuđenja, žara, uvek pune tribine (makar igrali i B timovi) i ogromnu želju za pobedom.

U prvom ovosezonskom derbiju Rura bolja je bila ekipa Tomasa Tuhela koja je savladala Šalke sa 3:2 u jednoj veoma uzbudljivoj utakmici.


Počelo je opipavanjem snaga, a prvi je pripretio Šalke u 20. minutu. Aogo je poslao jednu loptu ka golu Dortmunda, odlično ju je prihvatio Leroj Sane, ali je šutirao neprecizno pored gola.

Onda kreće ofanziva Dortmunda.

Obamejang je igrač koji je pravio najviše problema odbrambenim igračima gostiju, a prvi put je ozbiljnije pripretio u 28. minutu kada je jedan od igrača Šalkea uspeo da izblokira njegov udarac koji je išao u gol.

Samo dva minuta kasnije videli smo i prvu radost na meču u režiji "Milionera".

Matijas Ginter je sa desne strane uputio sjajan centaršut u šesnaesterac gostiju, a verovali ili ne, Kagava je glavom uspeo da sprovede loptu u mrežu za "eksploziju" na tribinama.

Samo tri minuta kasnije šok za navijače Dortmunda.

Leroj Sane, jedan od najagilnijih u Šalkeu, uspeo je da pošalje loptu Huntelaru koji uspeva da postigne gol za izjednačenje - 1:1.


Uzbuđenja su se nastavila, Gundogan je propustio dobru priliku, odmah nakon njega i Ginter, pa posle toga Šmelcer. Gol je visio u vazduhu...

I
grao se 43. minut kada je upravo Ginter uspeo da postigne gol za 2:1 u korist Dortmunda, bio je najviši u skoku nakon kornera, bio je to novi znak da će Dortmund pobediti u ovom meču.

Samo tri minuta se igralo u drugom poluvremenu, a već je bilo 3:1.

Gonzalo Kastro je uspeo da proigra fantastično Obamejanga, a Gabonac je ponovo pokazao da se nalazi u neverovatnoj formi i da je jedan od najboljih napadača na svetu u ovom trenutku. Pogodio je ugao gola golmana Farmana.

Novi napadi Dortmunda nakon ovog gola, Gundogan je uputio dobar šut, zatim i Mkhitarijan, pa Papastatopulos, ali bez promene rezultata, Dortmund je propustio nekoliko dobrih prilika da obezbedi novu pobedu u ovom šampionatu.

Onda tračak nade za Šalke.

Gorecka je centrirao sa desne strane, ogromnu grešku je napravio Papastatopulos, Huntelar je iskoristio poklon, pogodio za 3:2.

Imali su gosti dve šanse do kraja utakmice da izjednače rezultat, ali nisu imali sreće da postignu pogodak pa je rezultat ostao 3:2 u korist Borusije.

Golove sa ovog meča pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ViscaBarca!
Sunday, 08.11.2015
20:00

Jel zna neko sta je sa Rojsom???

avatar
Mario Götze - Return
Sunday, 08.11.2015
22:56

Povredio se...

avatar
Reus89
Sunday, 08.11.2015
23:18

Povredio primicac kad je dao gol Gabali u LE...Nema ga dve nedelje..al pauza je za reprezentacije,tako da ako si simpatizer BVB,vraca se za naredno kolo protiv Hamburga,onaj vikend tamo.;)Pozz

avatar
Sunday, 08.11.2015
18:45

Neka neko zaustavi Obamejanga!

avatar
Sasa1988
Sunday, 08.11.2015
19:42

Zaustavice ga Celsi, ako ga kupe. :D

avatar
Mario Götze - Return
Sunday, 08.11.2015
20:51

Sjajno igra zaista jedino ga Bajen moze zaustaviti, ostali ne...Posle Lewe najbolji igrac bl u ovom momentu...