Fabregas: "Pod Murinjom sam zaboravio da igram fudbal"

Autor: Nikola Miloradović
petak 22.04.2016.
23:38
Izvor: Sportske.net

Fudbaler Čelsija izjavio je da je u poslednjih par meseci pod palicom Žozea Murinja, izgubio samopouzdanje i tvrdi da je, uprkos svemu, i dan danas u dobrim odnosima sa Portugalcem.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Murinjo je po drugi put napustio "Stamford Bridž" u decembru prošle godine, zahvaljujući katastrofalnim rezultatima Čelsija u prvom delu sezone, a tehnički direktor kluba Majkl Emenalo opisao je da je između igrača i stručnog štaba tima u to vreme postojala "opipljiva disonanca".

Fabregas je prisiljen da javno demantuje navode da je učestvovao u potkopavanju Murinja u njegovim poslednjim nedeljema u klubu, i bio je jedan od igrača kojima je publika zviždala tokom pobede na domaćem terenu od 3:1 protiv Sanderlenda, samo par dana nakon odlaska portugalskog stručnjaka sa klupe.

Ipak, Španac je nedavno izjavio kako je i dalje u dobrim odnosima sa Murinjom i insistira na tome da su njegovi loši nastupi u periodu od avgusta do decembra bili rezultat nedostatka samopouzdanja.

"Sećam se jednog trenutnka, kada sam nakon utakmice sa Bornmutom bio u svom krevetu. Bio sam toliko razočaran, toliko tužan, te sam svojoj ženi rekao da sam zaboravio da igram fudbal.

To nisam bio ja na terenu. Jednostavno, dobjem loptu i ne znam šta da radim sa njom.

Tih dva ili tri meseca je bilo jako teško. Nisam imao ni trunku samopouzdanja
", izjavio je Fabregas u intervjuu za "Goal".

Dolaskom Gusa Hidinka na klupu, vezista je "pronašao" bolju formu i često podsetio na svoje najbolje dane. Španac je i izjavio da je zadovoljan svoj nastupima u prethodnim mesecima.

"Hvala bogu da se sve promenilo. Tri od poslednja četri meseca igram vrlo dobro. Najvažnija stvar nije koliko nisko padneš, već kako se nosiš sa tim i koliko si snažan da se vratiš najboljem. Nadam se da ću do kraja se sezone biti samo bolji ", dodao je popularni Sesk.

Kako je Hidink rešio da pruži priliku mladim fudbalerima da se dokažu, jedan od tih momaka je posebno zapao za oko Fabregasu, i za njega ima samo reči hvale. On je oduševljen partijam Rubena Loftus-Čika, njegovom zrelošću i veruje da će ovaj 20-godišnjak postati jedan od ključnih igrača u klubu sa "Stamford Bridža".

"On ima kvalitet, to je sigurno. Snažan je, on fiziči više deluje kao da ima 28 godina, a ne 20.

Sada mu ostaje da pokaže i svoje tehničke sposobnosti i da svoje kvalitete prenese i na teren, ali on je definitivno među onima na koje treba obratiti pažnju u budućnosti
", rekao je Fabregas za svog mladog saigrača.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The KING(guapo)
Saturday, 23.04.2016
12:18

RLC mocniji od Pogbe.

avatar
Paris Saint Germain
Saturday, 23.04.2016
10:32

sad si bas dobar

avatar
Emre Can
Saturday, 23.04.2016
09:32

Nije to ništa- Vejn Runi je zaboravio da igra fudbal pod Kapelom, Hodžsonom, Mojesom i Van Galom.

avatar
MANUTD
Sunday, 24.04.2016
03:24

Slobodno pogledaj detalj iz jucerasnje utakmice Junajteda i nadji mi napadaca koji je uradio nesto slicno sto i Runi. Daleko najveca legenda PL koja igra u istoj u ovom momentu.

avatar
Radovan Filipovic
Saturday, 23.04.2016
06:53

Eh, ti fudbaleri...zaboravili smo da igramo, moramo bolje, nije išlo...pa, igrajte za manje pare,onda!

avatar
Real-an
Saturday, 23.04.2016
02:00

pa ti da si znao da igras fudbal ne bi dobio nogu od barse...

avatar
NIKE
Saturday, 23.04.2016
00:22

Ili će od njega Konte napraviti novog Pirla, ili će letiti kao čep iz Londona, kad je u formi jedan je od najboljih na svojoj poziciji u svijetu, ali kad nije kao da igramo sa igračem manje.

avatar
Greed
Friday, 22.04.2016
23:48

Kako igra,nije bas da mu se vraca pamcenje.

avatar
Pg13
Friday, 22.04.2016
23:55
avatar
SAB
Saturday, 23.04.2016
00:20

Igra sigurno mnogo bolje nego prva 3-4 meseca.