Fabijanski i Gomis šokirali "Tobdžije"!

Autor: Dragan Milosavljević
ponedeljak 11.05.2015.
22:56
Izvor: Sportske.net

Ko će kome da zagorča život ako ne svoj svome?

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

U poslednjem meču 36. kola Svonsi je iznenadio domaći Arsenal i odneo 3 boda iz Londona.

Jedini gol na meču je postigao Bafetimbi Gomis u 85. minutu.

Gol možete pogledati OVDE.

Domaći su imali priliku da eventualnom pobedom dodatno pobegnu Mančester Junajtedu u borbi za poziciju koja vodi direktno u Ligu šampiona.

Jedan od glavnih krivaca što "Tobdžije" nisu uspele u tome jeste njihov bivši igrač a sada golman Svonsija, Lukaš Fabijanski.

Golman ekipe iz Velsa je činio čuda na golu, dovodeći igrače Arsenala do ludila.

Prvo poluvreme nije donelo mnogo uzbuđenja, uglavnom se igralo na sredini terena bez nekih konkretnijih akcija u samom napadu.

U drugom poluvremenu je postojao samo jedan tim, a to je bio Arsenal.

Napadali su domaći, ređale su se prilike pred golom gostiju, ali je već pomenuti Fabijanski pravio bravure među stativama.

Branio je odlične pokušaje Žirua, Sančeza, Volkota i ostalih.

Kada se ne iskoriste brojne šanse, usledi kazna.

Iz jednog od retkih napada u drugom poluvremenu gosti dolaze do pogotka i 3 boda.

Odlično nabačenu loptu, Gomis je poslao iz linije iako su se domaći bunili, gol tehnologija je pokazala da je lopta prešla liniju.

Gosti su sa ova 3 boda došli na "- 2" u odnosu na Totenhem i poziciju 6. koja vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Arsenal u narednom kolu gostuje na "Old Trafordu" u jednom od najvažnijih mečeva ove sezone, dok će Svonsi dočekati Siti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gunner 85
Tuesday, 12.05.2015
22:07

kako su jedva svi cekali da Arsenal izgubi pa da budu pametni poskakali odmah da prave fore i da budu srecni ....... jer skoro tri meseca nismo izgubili moralo se desiti jednom .... igra je bila dobra samo smo se ispromasivali i to je to .....bravo za svonsi koji se branio celih 90 minuta i odbranio se sta da kazemo idemo dalje ......

avatar
Aleksandar Tomašević
Tuesday, 12.05.2015
10:34

Još jedna od Wengerovih taktičkih bravura. Protiv ekipe koja je parkirala autobus, on izvodi jedinog napadača koji je u stanju da da gol glavom, a uvodi Walcotta koji funkcioniše jedino protiv timova kojima je zadnja linija na 40m od gola. Umesto da izvede npr. Sancheza koji je takođe neupotrebljiv protiv ovakve barikade, a uvede Gabriela i premesti Mertesackera u napad, i zaspe šesnaesterac sa nabačajima, pa bar jedan gol bi sigurno ušao. Ovako su mogli da igraju do prekosutra i ne bi dali gol, isto kao i protiv Čelzija. Ne znam u čemu je toliki problem da se ponekad proba Plan B. Pa čak i Barsa, koja ima veći i konkretniji fudbalski identitet od Arsenala, ponekad pokušava slične stvari sa Pikeom u napadu kad ispred sebe imaju autobus, nije to nikakva sramota. Tvrdoglavi Wenger neka i dalje tvrdi kako ''napadači nisu imali dovoljno strpljenja'', ali što se mene tiče, on je izgubio utakmicu, niko drugi.

avatar
Igors Stepanovs
Tuesday, 12.05.2015
07:59

Zasto Venger insistira na Volkotu da bude CF kad nema predispozicije za to?Morao je da ubaci Rozu ali opet mu neki igraci uporno igraju ceo mec iako su losi...

avatar
skols18
Tuesday, 12.05.2015
03:49

4mesto je za arsenala hahaha

avatar
gunner 85
Tuesday, 12.05.2015
22:03

bice to mesto ipak za mancester

avatar
Kapitalac
Tuesday, 12.05.2015
00:17

Bogami se začudih da Arsenal bude makar treći. Ekipa se razmazila.

avatar
NIKE
Monday, 11.05.2015
23:56

Kad Arsenal izgubi od Chelsea, Ciityja, Uniteda - onda njihovi navijači kažu to je zato što su oni malo ulagali, a ovi drugi trošili, a kad izgubi od Swansenasea - onda je kriv Roman, Šeici i Arapska nafta, Glejzeri i Koby Briant, čak i Federera okrivljuju jer on ulaže u pravljenje frizure više nego Lord Žiru. Chelsea i United uradili smjenu generacija za 2 sezone, a Arsenal radi evo već 11 sezona i još nisu završili, kaže treba im još 1 dobar napadač, jedno krilo, zadnji vezni, lijevi bek i jedno 2 stopera, te još 1 dobra rezerva, inače ostalo sve imaju. I sa svim ovim pojačanjima onda bi konačno mogli da budu ozbiljan konkurent za 3 mjesto, da se konačno maknu sa 4. Bravo JA, dajte odobrite mi komentar, nisam napisao niti jedan vulgarizam.

avatar
dock
Tuesday, 12.05.2015
17:11

Kad Murinjo napravi Celziju stadion tvoje reci ce imati neki kredibilitet. Ovako, zao mi je, truba.

avatar
NIKE
Tuesday, 12.05.2015
19:16

Svi klubovi se bore i igraju za trofeje, a Venger igra za stadion, zanimljivo. Samo vi pravite stadione, lično vam želim da napravite sa građevinarom vengerom još puno stadiona, a Mourinho i Chelsea će za to vrijeme ovajati Premiership i LŠ, Dok ste vi pravili stadione, Chelsea vas polako pretiče - po broju navijača je ispred, po vrijednosti kluba je ispred, po ostvarenim prihodima po sezoni je ispred, po prodatim dresovima je ispred, po trofejima u Evropi je miljama isped, a polako padaju i pojedinačni rekordi u ligi (broj bodova, golova, itd), još jednom od mene puno sreće u gradnji idućeg stadiona. A i titule Premiershipa se polako tope - bilo je 13:1 za Vengera, a sada je 13:5 - sa tendencijom daljeg smanjenja razlike, jer je Chelsea milju ispred Arsenala u igračkom kadru.

avatar
ADIS-M-UNTD
Monday, 11.05.2015
23:35

Sad nije daleko ni 3 mjesto ako ih dobijemo kod kuce sledece kolo.

avatar
Arsenal Gunners(sta nam uradiste sportske:D)
Tuesday, 12.05.2015
14:38

Daleko je jer i da dobijete,opet sve zavisi od nas je nam je potrebno da iz tri meca uzmemo cetri boda da bi zavrsili treci..

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Monday, 11.05.2015
23:19

Hvala Svonsi... Sada sami odlucujemo o svojoj sudbini, nema izgovora Van Gale, moramo pobediti... Arsensl je odlicna ekipa ali Svonsi je pokazao da imaju mane kao i svi... Napasti njihove slabe tacke i sakriti nase sto je bolje moguce... GGMU!!!

avatar
England
Tuesday, 12.05.2015
00:15

Arsenal ima utakmicu manje ;)

avatar
Javier FRAN YESTE 10
Thursday, 14.05.2015
16:14

A gde sam napisao da nema genije??? Imali ste dve pa hop Svonsi, zašto se ne bi mogli okliznuti i u drugoj???

avatar
NIKE
Monday, 11.05.2015
23:14

Boring, boring Arsenal!! Chelsea makar uzme bodove, Arsenal hajde što im je igra slična sahrani, već i bodove odnese velikan Swansansenasea, IN VENGER WE TRUST!

avatar
Aleksandar St.
Tuesday, 12.05.2015
11:24

dosadan si sa tim,ovo je bilo sve sem dosadne utakmice.....zna se ko igra dosadan fudbal....

avatar
Nikola M.
Monday, 11.05.2015
23:11

Svonsi je ove sezone pobedio Junajted i Arsenal po dva puta, uopšte nisu naivna ekipa. Jedva čekam derbi sad za vikend, verovatno će Junajted ostati četvrti, ali u slučaju da dobijemo Tobdžije, bio bi veliki pritisak na njima, pa bi možda i imali kakve - takve šanse da se dokopamo trećeg mesta... Radujem se predstojećem derbiju, u svakom slučaju, pa šta bude...

avatar
Aleksandar Vukmirovic
Monday, 11.05.2015
23:09

Identicna utakmica kao izmedju uniteda i wba...napadacki fudbal domacina,sanse se redjaju jedna za drugom...ali golmani igrali najbolju utakmicu u sezoni i jedan napad/slobodnjak donese poraz...jos jedan dokaz da u fudbalu a pogotovo u premier ligi da autsajderi mogu da pobede velikog favorita...sledece nedelje utakmica na old trafordu...veoma sam uzbudjen zbog te utakmice jer to su dva kluba koji ce sledece sezone da se bore za titulu...a svonzi je odlicna ekipa,to potvrdjuje sto su ove sezone po dva puta pobedili i arsenal i mancester i to je za njih veliki uspeh...opet je arsenal igrao leprsavi fudbal ali kad na drugoj strani imate protiv vas raspolozenog golmana,gol cete veoma tesko postici...:D Gunnersi vidimo se sledece nedelje na Old Trafordu :D GGMU

avatar
England
Monday, 11.05.2015
23:08

Svaki golman se razbrani protiv svog bivseg kluba. Sta smo sve promasili znao sam da ce svonsi da uvali gol. Igra i nije bila losa Venger je krenuo na sve ili nista izvadio Kokelana ubacio ofanzivnog Vilsera i to je kostalo.

avatar
Denis Split
Monday, 11.05.2015
23:06

Potpuno nezaslužena pobjeda Swansea, ko je gleda utakmicu zna o čemu pričam. Ali...Arsenal je svoje šanse mora realizirati bolje. Naravno, Fabianski MOTM, oduvijek mi je bia bolji i ozbiljniji golman od Szczesnog, Wilshere mora počet sljedeću. Walcott jako loš, 2 mrtve šanse je propustia, mora već počet opravdavat taj broj 14 na njegovim leđima. nAli kako god, Arsenal će opet svejedno bit drugi, samo ako pobjede WBA i Sunderland na domaćem terenu, protiv Uniteda mogu čak i izgubiti, opet će biti drugi. Mora je jednom i poraz doć, nema razloga da se tresete.

avatar
MGunner
Monday, 11.05.2015
23:04

Ceo mec Svonsi nista nije uradio, Arsenal pre gola napadao u proseku 5 puta u 2 min, nije zasluzena pobeda Svonsija. Fabianski dokazao kakav je golman svaka cast!

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Monday, 11.05.2015
23:02

Ukratko, Arsenal igrao, Svonsi pobedio.

avatar
Ajde?
Monday, 11.05.2015
23:01

Fabijanski večeras bio magnet za lopte. Arsenalu treba još jedno vrhunsko krilo na leto. Par stvari mi jasno nije. Zašto se gura vezni igrač na krilo? Zašto Mertezaker pre Gabrijela? Zašto Arsenal prima previše golova glavom sa štoperom višim od dva metra? Zašto Volkot u špicu a ne na krilu? Takodje, nedostaje mi ona igra od pre 5-6 sezona, gde su se centarfor i krila ubacivali i dobijali lopte u prazno, ovo povremeno davljejne lopte mi se ni malo ne dopada.

avatar
Kapitalac
Tuesday, 12.05.2015
00:24

U pravu si, ali Venger voli da mijenja način igre u napadu što i nije loše. Mislim da centralni bekovi moraju da daju brži ritam igri.

avatar
Alex#10
Tuesday, 12.05.2015
01:15

To se ja pitam citave sezone. Kako Arsenal uvek prima golove iz prekida i to u vecini slucajeva glavom a Per ima skoro pa 2m. I uvek ista prica, uvek taj neko skoci pored njega i Kosa i postigne gol. I posle Arsenalova odbrana dobra, 2-3 ili vec koja najbolja u ligi i slicne price. Manite me toga. Jaka odbrana je kljuc uspeha i osvajanja trofeja. Arsenalu fale jos dva igraca u zadnjoj liniji. I naravno zadnji vezni. I umesto sto svi pricaju kako Arsenalu treba krilo i napadac ja mislim da je bas obrnuto. Sa Giroudom i ovim igracima u vezi Arsenal moze stosta i da uradi. Ali pozadi duva i fali. Nego ojacati zadnju liniju tima i kupiti Kondogbiju za vezni red i sve je reseno.