FA Kup - Liverpul preokretom do četvrtfinala!

Autor: Janko Glavonjić
subota 14.02.2015.
20:25
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Liverpula gubili su posle prvog poluvremena od domaćeg Kristal Palasa sa 1:0, ali su u drugom poluvremenu golovima Staridža i Lalane preokrenuli rezultat i plasirali se u četvrtfinale FA Kupa.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Kristal Palas je već na početku meča došao do prednosti, praktično iz prve opasnije akcije na meču.

Dvajt Gejl se našao u šansi posle sjajnog centaršuta, Minjole je intervenisao, ali je samo kratko odbio loptu, a Frejzer Kempbel je bio na pravom mestu u pravo vreme i zatresao mrežu.

Šest minuta kasnije, prvu veliku šansu za Liverpul imao je Lalana, ali je golman Kristal Palasa sjajno intervenisao i izbacio loptu u korner.

U 33. minutu Henderson je imao novu priliku, ali je domaćin imao puno sreće, pošto je lopta završila tik pored stative.

Pred kraj poluvremena i Lazar Marković je mogao da se upiše u strelce, ali je posle odlične solo-akcije poslao šut tik iznad prečke.

Samo minut kasnije, Kristal Palas je mogao gotovo ni iz čega da duplira prednost. Ponovo je Gejl imao priliku, i ponovo nije uspeo da savlada Minjolea, ali sada nije bilo Kempbela da ispravi njegovu grešku, pa se na odmor otišlo rezultatom 1:0.

Liverpul je započeo drugo poluvreme vrlo ofanzivno, i to se odmah isplatilo.

U 50. minutu, Henderson je sjajno pronašao Staridža, koji je rutinski savladao protivničkog golmana i izjednačio rezultat.

Samo dva minuta kasnije, Gejl ponovo nije uspeo da nadmudri Minjolea, Belgijanac je još jednom izbio loptu u korner.

U 58. minutu Baloteli je izveo slobodan udarac, lopta je išla pravo u Speronija, koji nije baš najbolje intervenisao i na odbijenu loptu je natrčao Lalana i doneo prednost Liverpulu.

Do kraja meča gledali smo neuspele pokušaje domaćina da stigne do izjednačenja, i uglavnom dobro čuvanje lopte Liverpula koji je polako trošio vreme.

Golove možete videti OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ADIS-M-UNTD
Saturday, 14.02.2015
21:31

moram prokomentarisat posto se uvjek povalaci kome sudija progleda kroz prste itd kako nesto nije svirano ili je svirano a nije trebalo itd. e sudija je bas pomogo liverpulu kod drugog gola jer se jasno vidi na usporenom snimku da igrac kristal palasa nije dotakao balotelija vidi se da je noga spustena i povalcio je nogu ovaj jedva ceko da padne ali uopste ga igrac nije dotako...

avatar
Скаузерлија
Sunday, 15.02.2015
03:18

Не, не види се. Проблем је што човек чије је име ,, adis m untd '' жели то да види као велика већина навијача истог клуба.

avatar
AxweII
Sunday, 15.02.2015
10:34

Da si gledao citavu utakmicu sigurno bi vidio penal nad Staridzem pred kraj prvog poluvremena! Tu su jos one dve simulacije Gejla i jos jedna simulacija Soarea ako se ne varam koje je sudija okarakterisao kao faul za Palas. A to za Balotelija je cist faul...Prica ti je prazna.