FA Kup - Bez iznenađenja, Sparsi brojali do šest na putu ka "Vembliju"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 12.03.2017.
16:55
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Totenhema su bez većih problema savladali trećeligaša Milvol i plasirali se u 1/2 finale najmasovnijeg engleskog takmičenja.

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Poketinovi "Pevci" su slavili na svom "Vajt Hart Lejnu" sa ubedljivih 6:0 (2:0) i tako se pridružili Mančester sitiju i Arsenalu u četiri najbolja ove sezone u FA Kupu.

Poveli su u 31. minutu, strelac je bio Eriksen. Ali je spustio loptu grudima na ivici kaznenog prostora gostiju, planirao je da uputi udarac, ali ga je Eriksen preduhitrio, zahvatio loptu iz drugog plana i zatresao mrežu "Lavova".

Deset minuta kasnije, sjajan gol Hjong-Min Sona. Bivši napadač Leverkuzena je odlično, u stilu Arjena Robena, zalomio sa desne strane ka sredini i levicom pogodio dalji ugao gola gostiju.

To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena, a nakon devet minuta igre u nastavku isti igrač postiže i treći gol za Sparse. Ovoga puta sve zasluge idu na račun desnog beka "Pevaca" Tripijea, koji je poslao neverovatan pas ka napadaču Totenhema, koji lako postiže svoj drugi gol.

Na 4:0 je povisio Dela Ali, Eriksen mu je u 72. minutu uzvratio za uslugu iz 31. minuta, sjajno ga je pronašao na daljoj stativi, a Englez lako pogađa praznu mrežu.

Peti gol bio je delo Vinsenta Jansena. Holađanin je na prvu pucao nakon pasa dvostrukog strelaca Sona, uhvatio je golmana gostijju na krivoj nozi i matirao ga.

Konačan rezultat postavio je u drugom minutu sudijske nadoknade Son, koji je nakon pasa Eriksena kompletirao svoj het-trik.

Ostalo je da sutra svoj meč odigraju i Čelsi i Mančester junajteda, pa da svi učesnici polufinala budu poznati. Sutra je i žreba za polufinale, kada ćemo saznati i ko će sa kim ukrstiti koplja u pretposlednjoj fazi takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mitric
Sunday, 12.03.2017
23:14
avatar
Sunday, 12.03.2017
22:01

Fantasticna partija, demonstracija sile, iako je protivnik bio dosta slabiji, ali kad si raspolozen i imas dosta slobodnog prostora ispred sebe, jednostavno ne znas da stanes.

avatar
Realan tip
Sunday, 12.03.2017
18:37

Demnostracija sile, 32 suta, od toga 15 u okvir. Odlicna igra Totenhema, iako je protivnik bio nizerazredni, ali pohvalno za njih sto su shvatili utakmicu ozbiljno. Nadam se da se Kejn nije ozbiljnije povrijedio.

avatar
NIKE
Sunday, 12.03.2017
18:02

Konte izjavio da su svi zdravi i spremni i da jedva čekaju da istrče na teren protiv bivšeg trenera kojeg kako on kaže jako poštuju. Ne znam za ostale, ali ja očekujem da ćemo dati bar 3 gola, a pošto Ibra odmara, šanse da primimo su jako male.