FA Kup - Bez golova na Enfildu

Autor: Janko Glavonjić
nedelja 08.03.2015.
19:00
Izvor: Sportske.net

Iako se očekivalo da Liverpul rutinski završi posao protiv drugoligaša Blekburna, to se nije desilo. 'Redsi' nisu uspeli da probiju bedem gostiju, pa je meč završen bez golova.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Odmah na startu meča videli smo horor povredu Škrtela. Bio je u duelu sa Žestedom, izvukao deblji kraj i ustupio je svoje mesto Kolo Tureu. Ipak, prema poslednjim informacijama koje smo dobili u toku meča, on je dobro, ali će ostati na posmatranju u bolnici neko vreme.

Prvo poluvreme je proteklo u blagoj dominaciji Liverpula, ali Crveni nisu imali veće prilike pred golom gostiju.

U 32. minutu je viđena najveća šansa na meču do tada, ali pred golom Minjolea. Greška na sredini terena vodila je do opasne kontre Blekburna, Žested je propustio loptu, Kerni je imao priliku da šutira neometan sa 20-ak metara, ali učinio je to jako loše.

Minut kasnije, Liverpul je postigao i gol, ali je Ture bio u ofsajdu, pa je pogodak opravdano poništen.

Prvo poluvreme je zbog povrede Škrtela bilo produženo čak osam minuta, a Sterling je imao dobru priliku u poslednjim trenucima, ali je Istvud odlično odbranio.

U prvom poluvremenu videli smo i dve sporne situacije u šesnaestercu obe ekipe, lopta je pogađala u ruku igrače koji su se branili, ali sudija nije odlučio da pokaže na 'belu tačku'.

Na startu drugog poluvremena prvu veliku priliku imao je Blekburn. Konvej je sjajno šutirao glavom u 49. minutu, ali je Minjole još bolje odbranio.

U 60. minutu Lazar Marković je izašao i ustupio svoje mesto Baloteliju. Srpski reprezentativac prikazao je još jednu bledu partiju u nizu. Odmah nakon izmene, Liverpul je imao najbolju šansu u meču do tog trenutka, Ture je potpuno neometan sa par metara udaljenosti pogodio stativu udarcem glavom.

U poslednjih pola sata meča Liverpul je bio vrlo dominantan, ali osim šanse Hendersona u 83. minutu posle kornera Lalane nisu imali pravu priliku. Istvud je šut kapitena Liverpula na ovom meču odbranio i tako sačuvao mrežu.

Za 10 dana igraće se novi meč na stadionu Blekburna, šanse ekipe iz Čempionšipa da se domogne polufinala FA Kupa sada su znatno veće.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skrtelinho
Sunday, 08.03.2015
20:02

Imamo brze igrače, jednostavno smo ih trebali pustiti da oni napadnu i da igramo na kontru....

avatar
AxweII
Sunday, 08.03.2015
20:18

Kako da napadnu kad su igrali bunker!! Trebali smo ih pustiti da se dodavaju u svom 16-cu?

avatar
Red Devil-GGMU
Sunday, 08.03.2015
22:28

Igrati kontru protiv Blekburna? To bi bila sramota a sve i kab bi htjeli nebi mogli zbog njihovog bunkera.

avatar
Skrtelinho
Sunday, 08.03.2015
20:34

Pa barem bi nekad krenuli naprijed...