FA kup - Aleksis odveo 'Tobdžije' u finale!

Autor: Boban Filipović
subota 18.04.2015.
20:55
Izvor: Sportske.net

U prvom polufinalu najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu Arsenal izašao kao pobednik iz duela sa Redingom na 'Vembliju' tek nakon produžetaka. Četa Arsena Vengera će tako biti u prilici da odbrani trofej osvojen prošle sezone.

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Očekivano, Reding se orjetisao na defanzivu i čekao šanse iz kontre da ugrozi gol Šćešnog.

Ako izuzmemo pokušaj Mertezakera iz prekida s početak autakmice, taj plan drugoligaša se odvijao po planu, uspešno su odolevali tokom većeg dela prvog poluvremena, ali do oslaka na odmor 'Tobdžije' uspevaju da povedu.

Igrao se 39. minut, Mesut Ozil je odigrao fantastičan pas u dubinu za Aleksisa Sančeza, koji rutinski trese mrežu Redinga pošto se pre toga oslobodio čuvara sjajnim lažnjakom.

Međutim, nije prošlo ni deset minuta igre u nastavku, Reding je izjednačio.

Pavel Pogrebnjak je centrirao na drugu stativu za Garata MekKlirija, lopta prolazi ispod Ščešnog - 1:1.

Reding se ponovo povukao i zatvorio prilaze svom golu, Arsenal ima loptu u posedu, ali velikih prilika pred golom asutsajdera nema.

Pokušao je rerervista Gabrijel Paulista posle prekida, na pet minuta per kraja RAmzi je imao najbolju šansu da sve reši, ali golman Adam Federići fantastično reaguje i meč odlazi u 'ekstra tajm'.

U poslednjim trenucima prvog produžetka pala je i odluka o tome ko je prvi finalista FA kupa, Aleksis Sančez je ponovo pronašao put do mreže Federićija, koji očajno reaguje, lopta mu prolazi kroz noge - 2:1.

Olivije Žiru je imao dobru priliku da overi trijumf sredinom drugog produžetka, nije bio precizan, ali se rezultat do kraja nije menjao.

Golove sa 'Vemblija' pogledajte OVDE.

'Tobdžije' će se za trofej boriti sa boljim iz sutrašnjeg duela između Aston Vile i Liverpula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke