Everton preskočio "Tobdžije" i "Đavole"!

Autor: Boban Filipović
subota 15.04.2017.
17:58
Izvor: Sportske.net

"Karamele" izbile na peto mesto na tabeli pobedom nad žilavim Barnlijem, Sanderlend se u "minut do 12" spasao poraza od Vest Hema na Stadionu svetlosti, Votford i Stouk slavili kod kuće, Lester nosi "samo" bod iz prestonice.

Beta/AP Photo/Martin Rickett/PA
Beta/AP Photo/Martin Rickett/PA

Povezane vesti

Posle "pokera" Sparsa protiv Bornmauta na premijeri 33. kola Premijer lige, tokom popodneva je odigrano još pet mečeva.

Everton je opravdao ulogu favorita na svom bunjištu protiv Barnlija, pobedio sa 3:1 i sada mu u leđa gledaju Mančester Junajted i Arsenal, koji doduše imaju tri utakmice manje.

U prvih 45 minuta nije bilo golova na 'Gudison Parku', ali su u nastavku viđena čak četiri.

'Karamele' su povele posle samo četiri minuta igre u drugom poluvremenu, Fil Džagelka je nastavio da briljira posle prekida i na asistenciju svog kolege iz poslednje linije Ešlija Vilijamsa zatresao mrežu.

Međutim, Barnli se vraća u život samo tri minuta kasnije. Sem Vouks je sa 'bele tačke' izjednačio na 1:1.

Ipak, stvari su došle na svoje mesto u poslednjih 20 minuta meča, prvo je Mi postigao autogol, bio je to karambol pošto je Barkli tukao ka golu sa ivice šesnaesterca, a sve dileme otkonio je najbolji strelac lige Romelu Lukaku u 74. minutu meča. Robusni Belgijanac je stavio svog čuvara "pod mišku" i svojim 24. prvenstvenim golom postavio konačan rezultat.

Lester je imao dva gola prednosti na 'Selharst Parku' protiv Kristal Palasa, ali aktuelni šampion nosi kući samo bod. Meč je završen rezultatom 2:2.


Robert Hut je doveo 'Lisice' u rano vođstvo, Džejmi Vardi ga je duplirao početkom drugog poluvremena, ali 'Orlovi' golovima Joana Kabaja i Kristijana Bentekea uspevaju da se spasu poraza.

Luka Milovojević je odigrao ceo meč za Palas.

Identičnim rezultatom kao u južnom Londonu (2:2) završen je i duel između Sanderlenda i Vest Hema na 'Stadionu Svetlosti'.

'Čekićari' su ispustili pobedu, Fabio Borini je u poslednjem minutu doneo bod 'Crnim mačkama'. Bilićevi puleni su vodli dva puta. Andre Aju je postigao vodeći gol u ranoj fazi meča, Kolins je početkom drugog poluvremena doneo novu prednost gostima iz Londona, a u međuvremenu je Vahbi Kazri postigao jedan od najlepših golova ove sezone  - direktno iz kornera!

Ova utakmica je produžena čak deset minuta, Vest Hem je poslednjih pet igrao bez isključenom Birama.

Votford je upisao minimalac protiv Svonsija na svom 'Vikaridž Roudu' (1:0)
.

Strelac jedinog gola na utakmicibio je Etjen Kapu u finišu prvog poluvremena, "Labudovi" ostaju u zoni ispadanja. Rezervista "Stršljenova" Stefano Okaka je u finišu postigao prelep gol "makazicama", ali on nije priznat zbog milimetarskog ofsajada.

Pobedu kod kuće zabeležio je i Stouk, davljenik Hal je poražen na 'Britaniji ' sa 3:1.


Marko Arnautović je u šestom minutu doveo 'Grnčare' u vođstvo na asistenciju Šaćirija i sa minilalnom prednošću domaćih se otišlo na odmor. Nakon pet-šest minuta igre u nastavku Magire poravnava na 1:1, međutim Piter Krauč sredinom drugog poluvremena vraća Stouku prednost, a sve dileme otklanja Đerdan Šaćiri evrogolom deset minuta pre kraja, Arnautović mu se odužio asistencijom.

Lazar Marković
je proveo 86 minuta na terenu, petanestak minuta pre no što je izašao iz igre zaradio je žuti karton. Loše izdanje 'Markeca', ide mu na dušu treći gol Stouka, Šaćiri je "bombom" kaznio njegovu nonšalantnost u opasnoj zoni.

Današnji program u Premijer ligi završava se u Sautemptonu, gde gostuje Mančester Siti. Taj meč počinje u 18:30h.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke