EURO U21 - Razbesneli Italijane, pa otišli u finale!

Autor: Darko Mitrović
subota 27.06.2015.
22:54
Izvor: Sportske.net

Portugal i Švedska su na kraju prve faze takmičenja izazvali burne reakcije zbog ''prijateljskog'' finiša međusobnog duela koji ih je odveo u polufinale, a Italijane poslao kući. Večeras su odgovorili svim kritičarima i ubedljivim pobedama izborili plasma

Beta/AP Photo/Petr David Josek
Beta/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

Kako smo objavili ranije večeras, Portugal je deklasirao selekciju Nemačke, savladao je čak sa 5-0, a u drugom polufinalu ubedjivi su bili i Šveđani.

Oni su sa 4-1 savladali Dansku, pa će se tako ponovo sastati sa Portugalcima, ali ovoga puta će ta njihova borba biti mnogo žešća, jer na talonu je - titula prvaka Evrope!

Na vođstvo Šveđana čekalo se do 23. minuta, kada su iznudili jedanaesterac, a precizan sa bele tačke bio je Guideti.

Samo tri minuta kasnije, novi šok za Dance. Odlična akcija Šveđana po levoj strani, Guideti je pronašao Tiblinga u kaznenom prostoru protivnika, a ovaj na pravi način završava tu akciju - 2:0.

Tim ezultatom otišlo se na odmor, da bi u 63. minutu, posle gužve u kaznenom prostoru i konfuzije u odbrani Švedske, Bek sa nekih osam metara poslao loptu u mrežu.

Nade Danaca da mogu da izbegnu poraz trajale su još narednih 20 minuta, a onda je Kvajson stavio tačku. Akcija je išla po desnoj strani, a fudbaler koji je samo deset minuta ranije zamenio strelca drugog gola, Tiblinga, izbio je sam pred golmana Buska i zatresao mrežu.

I kada se očekivao kraj utakmice, Šveđani su trijumf učinili još ubedljivijim. Hiljemark je u nadoknadi vremena postigao i četvrti gol, za konačnih 4-1.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke