EURO - Savo Milošević u komisiji za izbor najboljih pojedinaca

Autor: Beta Beta
petak 10.06.2016.
18:59
Izvor: Beta

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije i bivši reprezentativac Savo Milošević biće jedan od 13 tehničkih posmatrača na Evropskom prvenstvu koji će birati najbolje pojedince na takmičenju u Francuskoj.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Njegov zadatak, zajedno sa još 12 saradnika, biće pažljivo praćenje takmičenja i podnošenje izveštaja o napredovanju na osnovu kojih će biti odlučeni dobitnici nagrada.

Prvi zadatak biće da izaberu igrača utakmice za svaki duel na šampionatu. Da bi neki fudbaler bio izabran moraće da ispuni određene kriterijume, poput veštine u napadu i odbrani, učešću u akcijama, taktičku zrelost i efikasnost, kao i pozitivan stav u vezi sa "UEFA Respect" kampanjom.

Tehnički posmatrači će izabrati igrača turnira, najboljeg mladog fudbalera rođenog posle 1. januara 1994. godine, najbolji tim šampionata, kao i najlepši gol svakog kola.

Pored Sava Miloševića, tim još čine Joan Lupesku, Aleks Ferguson, Dejvid Mojes, Tomas Šaf, Miksu Patelalnen, Geret Sautgejt, Peter Rudbek, Hines Melendes, Žan-Pol Briger, Alan Žires, Žan-Fransoa Domerž i Paki Boner.

Milošević je sa pet golova bio najbolji strelac Evropskog prvenstva 2000. godine. On je na 102 utakmice za reprezentacije Jugoslavije i Srbije postigao 37 pogodaka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke