EURO 2016 - Remi u Albaniji, Ščešnji srušio Nemce!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 11.10.2014.
22:38
Izvor: Sportske.net

Odigrane su i poslednje četiri utakmice drugog kola kvalifikacija za EURO 2016 koje se održava u Francuskoj.

Beta/AP Photo/Czarek Sokolowski
Beta/AP Photo/Czarek Sokolowski

Povezane vesti

Nemačka nikada nije izgubila od Poljske, 12 puta su pobedili, 6 puta su igrali nerešeno. Ipak, ovoga puta se desio poraz najbolje reprezentacije na svetu, junaci - Arkadiuž Milik,   i Vojček Ščešnji.

Nemačka je bila mnogo bolji rival u meču koji je igran u Poljskoj, ali nije uspela da postigne gol protiv upornih i motivisanih Poljaka.

Imali su jedan šut u okvir gola poljski reprezentativci, koji su iskoristili preko pomenutog Milika na asistenciju Lukaša Piščeka. Napadač je glavom savladao Nojera koji je otišao u prazno.

Dominirao je Vojček Ščešnji, golman Arsenala koji je odbranio preko deset šuteva. Sevnula je do kraja i prečka Lukaša Podolskog iz voleja, ali gola u mreži Poljske nije bilo.

Pred sam kraj meča došlo je i do povećanja rezultata, Mila je postigao gol nakon sjajnog građenja Roberta Levandovskog i njegove asistencije.


Prvi poraz Nemačke posle 18 utakmica u meču u kojem su bili veoma oslabljeni.




Prethodno su u ovoj grupi Irci edmolirali Gibraltar, a Škoti su pobedili Gruziju.

Grupa D

Poljska 6
Irska 6
Nemačka 3
Škotska 3
Gruzija 0
Gibraltar 0

U grupi u kojoj je Srbija igrala nerešeno sa Jermenijom, Albanija je umalo pobedila Dansku. Lenjani je doveo svojju reprezentaciju u vođstvo, ali je pred kraj meča Danska nakon sjajnog prodora Niklasa Bentnera i odličnog osećaja za igru i puštanje prednosti sudije koji nije svirao penal, postigla gol. Strelac je bio Vibe.




U meču koji nema rezultatski značaj, Francuska je pobedila Portugal sa 2:1. Benzema i Pogba su postigli golove za "Petlove", dok je Kvarežma postigao gol za reprezentaciju Portugala.

Grupa I

Albanija 4
Danska 4
Srbija 1
Jermenija 1
Portugal 0

Severna Irska nije imala nešto mnogo problema sa Farskim Ostrvima i tako se nakon dva kola našla na čelu tabele sa svih 6 bodova. Bilo je 2:0 u korist Severnih Iraca, s tim što je reprezentacija Farskih Ostrva promašila penal pred kraj prvog dela igre.

U istoj grupi su Finci i Grci odigrali nerešeno, bilo je 1:1. Grci su došli u vođstvo sjajnim udarcem Karelisa, da bi Hurme izjednačio u 55. minutu.

Grupa F

Severna Irska 6
Finska 4
Rumunija 4
Grčka 1
Mađarska 1
Farska Ostrva 0

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke