EURO 2016 - Nezaustavljiva Slovačka, Košta pogodio!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 12.10.2014.
22:38
Izvor: Sportske.net

U mečevima kvalifikacija za EP u Francuskoj sigurne pobede su zabeležile ekipe Španije i Slovenije.

Beta/AP Photo/Yves Logghe
Beta/AP Photo/Yves Logghe

Povezane vesti

Reprezentacija Španije vratila se u pobednički ritam nakon pobede nad Luksemburgom koji je znao da pripreti Špancima na ovom meču.

Luksemburg se nakon odlične partije u Makedoniji suprostavio hrabro aktuelnim evropskim šampionima i na kraju doživeo častan poraz. Na kraju je bilo 4:0 u korist Španaca na čijem golu je stajao David De Hea umesto Ikera Kasiljasa.

Pogotke za Španiju postigli su Silva, Pako Alkaser, Dijego Košta, koji je na ovaj način postigao prvi pogodak u dresu "Furije", i Huan Bernat, debitant u reprezentaciji.

U istoj grupi je nepobediva Slovačka zabeležila i treću pobedu i tako je sebi trasirala put ka EP u Francuskoj.

Oni su kao gosti savladali ekipu Belorusije i nakon tri meča imaju maksimalan učinak. Pored toga, oni su pobedili tri možda i najjače ekipe u grupi, Španiju, Ukrajinu i Belorusiju.

Golove za Slovačku postigao je junak Marek Hamšik (2) i Šestak (1), dok je gol za Beloruse postigao Kalačev.

Slovenija je savladala reprezentaciju Litvanije nakon sigurne i dosta bolje igre nego na prethodnom njihovom gostovanju Estoniji. Novaković je postigao golove za Sloveniju koja je pobedila sa 2:0 i tako se plasirala na drugo mesto u grupi. Švajcarska i San Marino tek treba da odigraju svoj meč.

Švedska sa Ibrahimovićem na klupi je pobedila Lihtenštajn bez većih problema, ali sa dva postignuta gola i bez ijednog primljenog. Danas je u toj grupi Austrija pobedila Crnu Goru, a Rusija i Moldavija su igrali 1:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke