Euro 2016 - Ko bi mogao da ispadne iz startnih 11 nakon prvog kola?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 15.06.2016.
14:32
Izvor: Sportske.net

Završena je prva runda grupne faze takmičenja na Evropskom prvenstvu, bilo je iznenađenja, kako prijatnih tako i neprijatnih.

Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Povezane vesti

Portugalci su razočarali, Italijani oduševili, o borbenosti Hrvata i Mađara će se još pričati, a svi su svesni da Belgija i Španija, uprkos pobedi,  moraju bolje.

Rizikovali su određeni selektori sa postvama na početku šampionata.

Gotovo je prvo kolo, na teren nije kročio Džejmi Vardi, Kvarežma je priliku dobio sa klupe, a Mark Vilmots je morao da pruži šansu Drisu Mertensu od starta.

Definitivno će mnoge reprezentacije menjati svoje postave u drugom kolu, a mi vam predstavljamo 10 potencijalnih izmena ključnih igrača u svojim reprezentacijama.

Antoan Grizman

Griezmann

Nakon fenomenalne sezone u Atletiku, svi su očekivali da će zablistati u domovini, no to se još uvek nije desilo. U 66. minutu meča sa Rumunijom, Dešan je priliku ukazao mladom Kingsliju Komanu, koji je zamenio upravo Grizmana, i nije pogrešio.

Mario Gece

Gece

Igrao je kao najistureniji protiv Ukrajinaca i nije se snašao. To jednostavno nije njegova uloga, pa u meču sa Poljacima možemo očekivati Gomeza ili Podolskog u špicu, a Gece iza njih ili čak na klupi.

Hari Kejn

Hari Kejn

Sjajna sezona je iza njega, ali izgleda da su ga partije u dresu Totenhema dosta iscrpele. Bled je bio na startu prvenstva protiv Rusa, te bi lako mogao da ga zameni Vardi u narednom meču, a možda to i bude Staridž. Tu je i mladi Rašford, te treba očekivati promene u napadu Engleza pred meč sa Velsom.

Sesk Fabregas

fabregas rosicki

Poznat po tome da "hrani" svoje napadače loptama, od Fabregasa se očekivalo da će zadavati muke Česima, ali se to nije desilo.

Od šest centaršuteva Španca, samo je jedan pronašao metu.

Kako Del Boske ima puno opcija u "vezi", treba očekivati Tijaga Alkantaru ili Kokea umesto fudbalera Čelsija, u meču sa Hrvatskom.

Alvaro Morata

Morata

Poveden je da bude prvi špic, ali bi to lako moglo da se promeni nakon neubedljuve partije na startu šampionata. Imao je dve dobre prilike u prvom poluvreme, ali ih nije iskoristio.

U drugom poluvremenu su kreativci Španije upućivali lopte u kazneni prostor Čeha, koje često nisu imale kod koga da završe.

Kako Aric Aduric čeka kao "zapeta puška", treba očekivati da će dobiti priliku.

Dejv Edvards

Edwards

Odigrao je dobro Edvards protiv Slovaka, u defanzivnom smislu. Pomogao je Džou Alenu da "sačuvaju" Mareka Hamšika, ali u napadu je bio bled.

Ušao je umesto njega u 69. minutu Džo Ledli, i to je upravo ono što bi Edvardsa moglo da odvoji od terena. Ledli je bitan igrač u reprezentaciji Velša, a kako deluje da se sasvim oporavio od preloma noge, treba ga očekivati u startnih 11 protiv "Gordog Albiona".

Romelu Lukaku

Lukaku

Najslabiji igrač Belgijanaca u porazu od Italijana. Imao je sjajnu priliku, kada je zbog greške Darmijana izašao sam pred Bufona, ali je uspeo da promaši čitav gol. Mogao je napadač Evertona da bira šta će sa loptom, a on je odlučio da hitro reaguje, pokušao je da lobuje Bufona, ali je promašio "sve".

Kako su tu još Kristijan Benteke, Divok Oriđi i Miči Bašuaji, najverovatnije će Lukaku na "hlađenje".

Pedi Mekner

McNair

Očekivao je trener Severne Irske više od mladog fudbalera Mančestera. Hvalio ga je i pre prvenstva, ali bi sada mogao da ga pošalje na klupu. Nije se snašao u meču sa Poljacima 21-godišnjak, zamenjen je bio početkom drugom poluvremena pa je za očekivati da neče igrati naredni meč.

Cenk Tosun

Tosun

Dobio je priliku protiv Hrvata u startnih 11, ali je nije iskoristio. Nije uputio ni jedan udarac u gol Subašića, pa je relano da će ga zameniti Burak Jilmaz.

Patris Evra

Evra

Najslabiji pojedinac Francuske na otvaranju. Skrivio je penal, koji je da nije bilo Pajea mogao da ih košta bodova. Lukas Dinj se sve više nameće, pa ne bi čudilo da startuje protiv Albanije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
yeah
Wednesday, 15.06.2016
17:00

Jedna stvar je sigurna, Belgiji Dembele mora da igra.

avatar
A-six NS
Wednesday, 15.06.2016
15:28

Najvece razocarenje je Lukaku ali svakako za zamenu je bolji Benteke nego Origi jer su ih Italijani dobili na iskustvo a Origi je tek poceo da igra u Liverpulu i jos je zelen...

avatar
Danijel Sturridge
Wednesday, 15.06.2016
17:56

benteke je isti tip igraca kao lukaku samo snaga dok origi ima tehniku i brzinu i bio je u odlicnoj formi na kraju sezone

avatar
Wednesday, 15.06.2016
15:11

Englezi treba da igraju u formaciji 4-3-1-2. Ovi trojica u vezi da budu Milner, Dajer i Ali(Barkli) ispred njih Runi i u špicu Kejn(Staridž) i Vardi..

avatar
Danijel Sturridge
Wednesday, 15.06.2016
17:57

slazem se lalana i sterling 0 bolje igrati bez krila ako ista ne valjaju

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Wednesday, 15.06.2016
15:04
avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Wednesday, 15.06.2016
15:03
avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Wednesday, 15.06.2016
15:02

Ni Pogba se nije proslavio isto kao ni Mandzukic, ali oni su ipak u svojim reprezentacijama. neprikosnoveni. Ima tu dosta igraca Juventusa koji su podbacili, precizniji, samo Italijani su bili na nivou u prvom kolu. Karasko je takodje igrac koji zasluzuje da igra od starta mozda i vise od Mertensa!

avatar
bebel
Wednesday, 15.06.2016
14:42

Janick Carasco mora igrati od početka u momčadi Belgije, Mertens također, a Lukakua nipošto ne treba vaditi iz igre. Prije bih na klupi ostavio De Brujnea i dao mu priliku u nastavku.

avatar
tony zahirovic1234
Wednesday, 15.06.2016
16:25

Zbog jednog loseg mecaa, ti bi njega na klupi, pogledaj mu statistiku za Belgiju, los dan, on je uz Azara najbolji u Belgiji. Kakva klupa druze, on je ili najbolji u Belgiji, ili drugi najbolji, strasan igrac je too, ima sve, koliko puta im je samo on resio utakmicu, i zbog 90 losih minuta pricati, lose komentare vezi KDB-a i Vilmots bi se smijao, ne branim ga sto igra za Sitii, nego prosto ne verujem, Italiji je u reprezentativnim pauzama dao gol, i imao asistenciju. Ne znam ni ja sta mu je bilo, njegov sam izraz licaa bio je nikakav, ali smeta mi sto se njegov opsti kvalitet osporava, i to zbog 2-3 jace utakmice, a bezbroj puta nas je odusevio, kakva klupa, kakvi bakraci, bez uvrede, samo ga lud covek mozee stavit na klupu, Mertens vrlo atraktivan, ali svaki mu sut ili centarsut ide preko stadiona. Zaista, ali zaista, ako iko nije zasluzio da se lose o njemu prica, to je bez dileme KDB...

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 15.06.2016
14:36

i mene je cudilo da evra igra ispred dinja...