Erik Lamela – Muke žive s engleskim

Autor: Boban Filipović
četvrtak 28.08.2014.
10:44
Izvor: Sportske.net

Argentinac iz Totenhema novi je u nizu Latinoamerikanaca u Premijer ligi koji nikako da savladaju jezik.

Beta/AP Photo/Sang Tan
Beta/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

Iako je još prošlog leta stigao na 'Vajt Hart Lejn' iz Rome, Erik Lamela i dalje ima probleme da 'gukne' na engleskom jeziku.

Jezik je jedan od razloga njegovog nesnalaženja na startu, nije imalo druge nego da uzme časove.


Zanimljivost vezana za Erika Lamelu je da su engleski mediji pronašli snimak kada on kao 12-godišnji super talenat River Plejta priča o svojim ambicijama.

Kao i svakom klincu u Argentini san mu je bio da bude kao Maradona. Rekao je da će jednoga dana igrati fudbal u inostranstvu i da bi najviše voleo da to bude Španija jer se tamo govori istim jezikom kao u Argentini.

Sudbina ga je ipak odvela na Ostrvo.



Mali Erik je tada rekao da mu je velika želja da zaigra na Mondijalu, ali pošto ga nije bilo na Sabeljinom spisku putnika za Brazil ovog leta, ostvarenje će morati da sačeka još četiri godine.

Do tada bi mu bilo bolje da što pre savlada Engleski, jer je prošle sezone upravo to bio najveći problem adaptacije u Totenhemu.

Lamela nije ni prvi ni poslednji fudbaler iz Južne Amerike kome engleski jezik zadaje muke. U sličnoj situaciji bili su Brazilac Anderson iz Mančester Juanjteda, kao i Karlos Tevez dok je boravio na Ostrvu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke