Eredivizija - Odluka o tituli u poslednjem kolu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 01.05.2016.
16:31
Izvor: Sportske.net

Odluka o tome ko će u narednih godinu dana nositi zvanje prvaka Holandije pašće u poslednjem kolu Eredivizije pošto su Ajaks i PSV ostali izjednačeni po broju bodova nakon utakmica 33. kola.

BETA/AP Photo/Peter Dejong
BETA/AP Photo/Peter Dejong

Povezane vesti

Pitanje prvaka Holandije ostaće aktuelno još nedelju dana pošto nakon mečeva pretposlednjeg kola Eredivizije nije došlo do raspleta u vrhu tabele.

Fudbaleri Ajaksa i PSV-a iskoristili su prednost domaćeg terena i ubedljivim pobedama zadržali svoje pozicije uoči gostovanja koja ih očekuju u poslednjem kolu holandskog šampionata.

Vicešampion Holandije i aktuelni lider Ajaks slavio je na "AmsterdamAreni" rezultatom 4:0 nad Tventeom, dok je PSV tukao "fenjeraša" Kambur sa 6:2.

Uoči poslednjeg kola holandskog šampionata Ajaks i PSV imaju po 81 bod i "dele" prvo mesto na tabeli, s tim što će Ajaks biti šampion ukoliko na kraju sezone oba kluba budu imala isti broj bodova zbog bolje gol razlike.

U poslednjem kolu Ajaks ide u goste De Grafšapu, dok će aktuelni šampion na noge sedmoplasiraom Cvoleu.

Utakmice poslednjeg kola ligaškog dela Eredivizije zakazane su za 8. maj, a nakon toga će klubovi od 5. do 8. mesta a tabeli igrati plej-of za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZAGORENA LEZA
Sunday, 01.05.2016
17:21

Ajax ima velike šanse da bude prvak ,samo ne smiju izgubit zadnju