EP - Vels odneo bod iz Belgije, "sigurice" u Amsterdamu i Nikoziji

Autor: Boban Filipović
nedelja 16.11.2014.
19:55
Izvor: Sportske.net

"Crveni Đavoli" nisu opravdali status favorita na svom bunjištu protiv "Zmajeva", Andora ispraćena sa pet komada sa Kipra, Letonija "šesticom" iz Holandije. Mininalac Norveške u Arerbejdžanu.

Beta/AP Photo/Yves Logghe
Beta/AP Photo/Yves Logghe

Povezane vesti

Od svih kvalifikacionih mečeva za EURO 2016 koji su počeli danas u 18h najviše pažnje izazvao je meč između Belgije i Velsa na stadionu "Kralj Boduen" u Briselu.

Ipak, u belgijskoj prestonici nije bilo golova.

U istoj toj grupi, grupi B, Kipar je očekivano lako izašan na kraj sa Andorom i savladao je rezultatom 5:0.

Kiprani su tako izjendačili rekord kada je najubedljivija pobeda ove reprezentacije u pitanju. Zanimljivo, jedine dve "petarde" zabeležene su protiv nejake Andore.



U grupi A, Holandija je bila veoma ubedljiva protiv Letonije, koja je primila šest komada na Amsterdam Areni. Arjen Roben i Klas-Jan Huntelar su dali po dva gola, Robin Van Persi i Bruma po jedan.



Vodeće dve reprezentacije u ovoj grupi, Češka i Island, odmeriće večeras snage u Pragu. Turci u derbiju začelja dočekuju Kazahstan.

U prvom meču četvrtog kola u grupi H, Norveška je odnela tri boda iz Azerbejdžana. Jedini gol u Bakuu postigao je Nordtveit sredinom prvog dela igre.



Norvežani su se tako izjednačili na čelu tabele sa Italijom i Hrvatskom, koje će kasnije imati megdan na "San Siru". Bugari imaju 'zicer' u Sofiji protiv Malte.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke