EP (U19) - Posle Srbije, Nemačka!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 31.07.2014.
20:59
Izvor: Sportske.net

Omladinska reprezentacija Nemačke preuzela je večeras zvanje evropskog prvaka od vršnjaka iz Srbije nakon što je u finalu kontinentalnog šampionata u Mađarskoj minimalnim rezultatom savladala selekciju Portugala.

Beta/AP Photo/MTI, Tibor Illyes
Beta/AP Photo/MTI, Tibor Illyes

Povezane vesti

Nemački reprezentativni fudbal potvrdio je dominaciju u 2014. godini, pošto je nakon titule koju je "A" selekcija osvojila na Mundijalu u Brazilu i omladinski sastav poneo trofej sa kontinentalnog takmičenja u Mađarskoj.

Reprezentacija Nemačke savladala je večeras selekciju Portugala rezultatom 1:0 (1:0) u finalu trinaestog Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina, čime je preuzela zvanje evropskog prvaka od reprezentacije Srbije koju su Portugalci ove godine eliminisali u polufinalu.

Dinamična utakmica nije donela mnogo golova jer je pogodak Hanija Muhtara u 39. minutu bio dovoljan Nemcima da zabeleže trijumf i stignu do druge titule od kada se EP za omladince igra u ovom formatu.

Trijumf reprezentacije Nemačke na šampionatu u Mađarskoj treba upamtiti, baš kao i imena fudbalera koji su branili boje "Pancera" na ovom turniru jer će kroz koju godinu upravo oni stasati u "A" reprezentativce kadre da osvajaju velika takmičenja kakva su Mundijali i Evropska prvenstva.

Selekcija Srbije je na EP u Mađarskoj stigla do polufinala, izgubila ga na penale, ali je uspela da se plasira na SP na Novom Zelandu koje će biti održano 2015. godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke