EP U17 - Englezi u finalu, meč obeležila teška povreda fudbalera Totenhema

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 16.05.2017.
20:02
Izvor: Sportske.net

Kadetska reprezentacija Engleske plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Hrvatskoj pošto je u prvom polufinalu bila bolja od selekcije Turske. Meč obeležila teška povreda fudbalera Totenhema.

Povezane vesti

Reprezentacija koja je već nakon grupne faze takmičenja bila viđena u finalu kontinentalne smotre za igrače do 17 godina danas je opravdala epitet favorita i osigurala šansu da se bori za trofej.

Kadetska selekcija reprezentacije Engleske plasirala se u finale pošto je danas sa 2:1 (2:1) savladala vršnjake iz Turske.

Utakmicu je obeležila teška povreda reprezentativca Engleske Tašana Ouklija-Buta koji je već na startu susreta dobio snažan udarac u glavu i nepomičan ostao da leži na terenu.


Povredi fudbalera Totenhema prethodio je vodeći gol Kaluma Hadsona-Odoja koji je pogodio protivničku mrežu u 11. minutu susreta.

Dva minuta nakon vodećeg gola Engleza usledila je stravična scena koja se na sreću Tašana Ouklija-Buta završila u najboljem redu jer je mladić u svesnom stanju prebačen u bolnicu odakle je tražio najnovije informacije vezane za tok meča.

Zbog pomenute situacije prvo poluvreme je produženo za čitavih 15 minuta a do odlaska na odmor pala su još dva pogotka.

Džejdon Sančo je duplirao prednost Engleza u 37. minutu, a Turke je u igru vratio Kerem Kesgin golom u 13. minutu nadoknade vremena.

Pokušali su reprezentativci Turske da u drugom poluvremenu stignu barem do izjednačenja ali im nije pošlo za rukom, pa će Englezi igrati u finalu koje je na programu 19. maja od 20 časova.

Protivnik reprezentacije Engleske biće bolji iz duela selekcija Španije i Nemačke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lonchy2909
Tuesday, 16.05.2017
21:59

Napisao sam na startu da su prvi favoriti. Drago mi je da su to opravdali. Jos jedan mec I titula momci

avatar
Joey Barton
Tuesday, 16.05.2017
20:47