EP - Da li ćemo gledati bolji fudbal u nokaut fazi?

Autor: Boban Filipović
petak 24.06.2016.
16:18
Izvor: Sportske.net

Pod terminom bolji pre svega mislimo na zanimljiviji, atraktivniji i pre efikasniji...

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Svode se polako utisci nakon grupne faze Evropskog prvenstva i opšta je ocena da je kvalitet fudbala generalno bio loš, a velika većina utakmica veoma, veoma dosadna.

U dosadašnjem toku šampionata padalo je nešto manje od dva gol po meču, tačnije 1.92, što ga čini najneefikasnijim još od Švedske 1992. godine, kada je prosek golova po utakmici bio 1.75.


Promena sistema takmičenja i proširenje Evropskog prvenstva na 24 učesnice nemonovno je za sobom morao da povuče pad kvaliteta, ali ono što dodatno zabrinjava je odustvo lepote.

Ima i toga da mnoge reprezentacije, posebno one koje se ubrajau u favorite, nisu igrale punom snagom, sigurno je bilo i kalkulisanja jer je sam sistem takmičenja to omogućio. Istina je da je palo nekoliko evrogolova, ali sve u svemu, teško se može oboriti tvrdnja da je poteza od kojih zasteje dah bio premalo.

U analizi dosadašnjeg toka šampionata fudbalski trenerski Bard Milan Živadnović je primetio da u evropskom fudbalu, za razliku od južnoameričkog, nema više tako jakih idividualaca, fudbalskih znalaca sa "vicom". Živa je takođe ponetirao da je sve manje igrača koji imaju razoran šut iz daljine i iz tog razloga ocenio Velšanina "Bejbla" (prim. aut Garet Bejl) kao ubedljivo najboljeg igrača Evrope u ovom trenutku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 24.06.2016
20:27

Ja govorim o reprezentacijama a ne o klubovima....Znamo da u velikim evropskim klubovima igraju 60% igraci iz Juzne Amerike.

avatar
NIKE
Friday, 24.06.2016
22:49

U Bayernu imaš samo Vidala i Daglasa Kostu od prvotimaca, ako je to 60%, u Realu samo Marcelo, Navas i Kazemiro iz prve i James iz druge postave, ako su oni 60% Reala, u Juveu osim Dybale nitko od Južno Amerikanaca nije starter, to jedino Barcelona ima j Amerikanaca više od Evropljana. Ako su J Amerikanci bolji od Evropljana kako to da zadnja 3 World kupa osvajaju Evropljani, i u zadnja 3 finala WC samo Argentina nije bila iz Evrope, a i ona je prošla uz ogromnu sreću na penale izbacivši Holandiju. Da ne govorim o poigravanju jedne Njemačke sa domaćinom Brazilom i sl.

avatar
dinEdo
Friday, 24.06.2016
18:05

Meni nije Bejl. Ja mislim da su Paje i Perisic bili bolji.

avatar
Ole Gunar Solšer
Friday, 24.06.2016
17:57

Apsolutno se ne slazem, i u evropi ima sjajnih individualaca kakve gluposti je izlupetao. A i u fudbalu nisu bitni indivdualci nego tim zato su Nemci razvalili smesni Brazil. Ekipe van evrope u daleko od Evropljana sto se tice fudbala, jedino je Argentina na nivou na najjacih evropskih reprezentacija.

avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 24.06.2016
16:33

Ne...Evropa je unistila fudbal,sve se svelo na nadmudrivanje i smaracku taktiku,nema vise dobrog fudbala kao nekada,nema vise uzivanja....Jedino ko jos drzi zivim fudbal je Juzna Amrika,oni shvataju fudbal na drugaciji nacin i znaju da je to igra za gledaoce koji zele da uzivsju u dobrom fudbalu,koji tu igru prate sa mnogo strasti i srca.

avatar
Ole Gunar Solšer
Friday, 24.06.2016
18:06

Hahaha nemoj da me zasmejavas. Nivo fudbala u Evropi je veci za 2 klase nego u Juznoj americi.

avatar
Realan tip
Saturday, 25.06.2016
12:01

@Boixos NoisnSta znamo za Brazil i Argentinu? Da je Brazil popio 7 komada u svom dvoristu i da nikada goru reprezentaciju imaju? Za Argentinu koja je imala napad od 300 miliona, a provlacila se sa po 1:0 i 2:1? Covjece prvi put u istoriji evropske reprezentacije dobijaju u Juznoj Americi SP i ti pises kako su njihove reprezentacije jace. Argentina je izbacila Holandiju na penale, na lutriju, sta reci dalje. O kojem ti Cileu i Meksiku pricas, to ispadalo od Brazila i nikad gore Holandije. A to da je 2014. godine hrvatska, a i sada jedna od najjacih reprezentacija u Evropi je tek izjava decenije. Evropa je tata za cijeli svijet u ovom sportu.

avatar
Boixos_Nois
Friday, 24.06.2016
20:50

Zato je Čile izbacio iz grupe Španiju na SP-u (pobjeda od 2-0), zato je Meksiko pregazio 3-0 jednu od najjačih Evropskih reprezentacija - Hrvatsku i to u odlučujućoj utakmici za prolazak grupe. Izbacili bi i Holandiju da Roben nije odglumio penal. Zato su Kostarika i Urugvaj prošli grupu na SP-u, a treći i četvrti bili Engleska i Italija. Za Argentinu i Brazil svi znamo... Jedina prva reprezentacija u Evropi je Njemačka, a više nisu ni oni ono što su bili nakon odlaska Lama, Klosea... U svakom slučaju reprezentacije iz Južne Amerike su daleko jače od Europskih, a u to smo se uvjerili i na zadnjem SP-u.

avatar
scofield
Friday, 24.06.2016
19:47

Ma slusaj decka kad ti kaze. Ti ne shvatas da u Juznoj Americi igra Messi :D

avatar
Go Hard or Go Home
Friday, 24.06.2016
19:31

Sve to kaze samo zato sto igrac sa njegove slike igra isti taj turnir,zasto ne gleda brazilsku ligu i navija za Santos nego Barselonu? Isti je odnos kao i u reprezentativnom fudbalu. :3

avatar
Realan tip
Friday, 24.06.2016
19:18

Shvataju ga 7 puta bolje mislis?