Enrike želi 'svežu krv' u Barseloni

Autor: Lazar Mitrović
subota 28.11.2015.
08:06
Izvor: Sportske.net

Iako ima verovatno najjači tim na svetu u ovom trenutku, Asturijac kreće u potragu za novim pojačanjima.

BETA/AP Photo/Manu Fernandez
BETA/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Nedavni uspeh katalonskog kluba na meču 'El Klasika' nije uljuljkao Luisa Enrikea, i on nikako ne želi da se opušta.

On smatra da njegov tim u narednom prelaznom roku treba da dovede još pojačanja, kako bi do kraja sezone uspeli da održe korak i pokušaju da odbrane 'osvojene titule'.

Na 'Kamp Nou' će u januaru debitovati fudbaleri koji su još letos stigli u redove aktuelnog šampiona Španije, ali i pored toga, španski stručnjak smatra da bi trebalo ojačati postojeći igrački kadar.

Barsa u veoma dobrom raspoloženju dočekuje ekipu Real Sosijedada, koja je nakon odlaska Dejvida Mojesa, uspela da savlada ekipu Sevilje.

"Real ima odličnu ekipu, koju sa klupe predvodi odlični Euzebio Sakristan, koji gaji ofanzivan stil fudbala, i neće nam biti ni malo lako", rekao je Enrike.

Nakon povrede na meču Lige šampiona, koji je Barsa igrala protiv ekipe Rome, Serđi Roberto je zadobio povredu, i neće biti na raspolaganju za predstojeći meč.

"Serđi nije bio na današnjem treningu, ali se vratio Maskerano, koji bi mogao da nastupi na meču protiv ekipe iz San Sebastijana".

Iako su posle 'El klasika', mnogi već upisali novu titulu Barseloni, Enrike spušta loptu, i smatra da ima još dosta da se igra.

"Odigrana je tek trećina prvenstva, i tek nas očekuju izazovi. Moraćemo da idemo korak po korak".

Što se tiče predstojećeg prelaznog roka, Španac smatra da će Barseloni biti potrebno još neko pojačanje, kako bi imao što više fudbalera na raspolaganju za borbu na svim frontovima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Budala!
Saturday, 28.11.2015
16:55

Nemoguce,a La Masija? :D Pa oni ne dovode igrace ne bacaju pare tako kazu Simke i druzina sta bi?

avatar
Ter-Stegenn
Saturday, 28.11.2015
19:17

Messi,Inijesta,Xavi,Buskec,Valdes,Fabregas,Belarin,Alba,Vidal,Pike,Roberto,Tijago,Rafinja,Ikardi,a Real sta ima osim uloga u marketing i reklama za donji ves?

avatar
Bojan Aleksic
Saturday, 28.11.2015
19:42

Niko nikada nije rekao da Barsa ne dovodi igrače, jer je to u savremenom fudbalu nemoguće. Ali i dalje je činjenica da ih imaju dosta iz svoje škole u odnosu na druge vrhunske timove.

avatar
leo10 barselona
Saturday, 28.11.2015
14:23

Mozel neko da mi kaze gde je Brat sergio La decima koji je govorio da je barsa prosek ekipa?

avatar
Don Andres
Saturday, 28.11.2015
11:35

treba dovesti nekog iskusnijeg napadaca da bude alternativa udarnoj trojci jer ovaj mali munir nije materijal za prvi tim i to je to. vidal i arda su od januara u pogonu tako da su sve pozicije dobro pokrivene.

avatar
ujka Vanja
Saturday, 28.11.2015
15:50

Ljorente,visok jak,iskusan. :)

avatar
Don Andres
Saturday, 28.11.2015
15:59

nekako mi se on ne uklapa u barsin stil, mada je odlican igrac, ja bih radije van persija recimo (:

avatar
Carina
Saturday, 28.11.2015
10:13

Sva sreca pa Barselona ima zadnjeg veznog koji nije ni 180 i premocnog Pikea u odbrani, inace bi bili nepobedivi. Prosle godine su bili jaki zato sto su za promenu imali dobrog golmana umesto Valdeza. Ali nece moci ni Ter Stegen da pomogne kad ostane 1 na 1. Ako budu igrali protiv Atletika ili nas u daljem toku takmicenja ocekujem da ispadnu. Ne znaju protiv klubova koji igraju na kontru, a ni simeone ni Murinjo nisu toliko naivni kao Romica koja je pokusala nesto, ni oni ne znaju sta i popila 6 komada. Mada bi bilo lepo Barselona-PSZ da bude osmina finala.

avatar
Don Andres
Saturday, 28.11.2015
13:01

u zadnjih 5 meceva smo se salili sa atletiko madridom.. tako da oni nemaju sanse, a mislim da ni vi nemate previse.. barsa ima najboljeg defanzivnog veznog na planeti i to je jedna od glavnih snaga ove ekipe, uz ubojiti trio u napadu.

avatar
ppera 1
Saturday, 28.11.2015
14:18

Barsa nikada nije imala moćnu odbranu, ali kada uspostavi kontrolu nad utakmicom i ovakva odbrana postaje sasvim upotrebljiva. Ovo više nije ona Barsa koja će jalovo napadati 90 minuta ako joj zaustaviš Messija sa 5 defanzivaca i ostatak ekipe bunkerom, a onda opušteno čekaš neku grešku u dodavanju, pa napraviš 4-5 kontri i zabiješ 2-3 gola. Sada protivnički defanzivci (zajedno sa ostatkom tima) imaju dosta zabave na terenu, pa ne mogu tek tako da parkiraju jednog ili dvojicu trkača na sredini terena koji u niskom startu čekaju loptu za kontru. Vrlo optimistično je očekivati da će ovu Barsu u 2 utakmice izbaciti Atletiko, a pogotovo ovakav Real. Trenutno osim Bayerna ne vidim ni jednu drugu ekipu sposobnu da to uradi.