Enrike: "Jedini tim protiv koga ne bih želeo da igramo je Barsa"

Autor: Beta Beta
četvrtak 17.03.2016.
13:07
Izvor: Beta

Trener fudbalera Barselone Luis Enrike rekao je da je zadovoljan plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona i da u toj fazi "jedino ne bi želeo da igra protiv Barselone".

BETA/AP Photo/Manu Fernandez
BETA/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Barselona se sinoć plasirala u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je u revanšu osmine finala u Londonu pobedila Arsenal sa 3:1. U prvom duelu u Barseloni bilo je 2:0 za domaćina, aktuelnog evropskog prvaka koji se tako deveti put uzastopno plasirao medju osam najboljih.

"Srećan sam zbog plasmana i zahvalan sam navijačima što su došli. Zadovoljni smo što su Lionel Mesi, Luis Suarez i Nejmar postigli golove. Veličina tih fudbalera je što svi imaju isti cilj, da moramo da napadamo i branimo se na istom nivou. Deveti put uzastopno smo u četvrtfinalu Lige šampiona, a to znači da klubu ide dobro. To nas čini ponosnim. Jedini tim protiv koga ne bih želeo da igramo u četvrtfinalu je Barsa, a sigurno je da protiv njih nećemo igrati", rekao je Enrike, preneli su španski mediji.

Enrike je pohvalio golmane Marka Andrea ter Štegea i Klaudija Brava, kao i igrača Havijare Maskerana, za koga je rekao da ne doprinosi samo na fudbalskom nivou.

Enrike je naveo da engleski timovi u Ligi šampiona ne ostvaruju rezultate kakve bi trebalo uz transfere koje prave.

"To bi trebalo analizirati, potrebno je mnogo podataka i vremena da se to izvede. Iznenadio sam se kada je Siti, prvi put u klupskoj istoriji, prošao u četvrtfinale", dodao je on.

Enrike je rekao i da je srećan zbog plasmana Bajerna u četvrtfinale, predvodjenog trenerom Pepom Gvardiolom.

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da Barselona ima "dvojicu ili trojicu fudbalera koji normalan život pretvaraju u umetnost".

Arsenal nije uspeo da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona šestu uzastopnu godinu.

"Kod 1:1 mislio sam da su nesigurni. Ali mi nismo uspeli da postignemo drugi gol i ostanemo u dobroj poziciji. Napravili smo mnogo opasnih situacija i igrali smo kvalitetno. Kada smo primili drugi gol, izgubili smo oštrinu. Igrali smo protiv ekipe koja ima najbolje napadače koje sam ikada video. Mesi, Suarez i Nejmar su izuzetni. Oni ni iz čega mogu da naprave šansu, posebno Mesi. Barselonini tačni pasovi i kreativnost je izuzetna", rekao je Venger.

"U nekoj fazi našeg sporta moramo da se divimo umetnosti, a Barselona ima dvojicu ili trojicu igrača koji normalan život pretvaraju u umetnost. Poštujem to i verujem da je zadovoljstvo gledajući ih. Ali, za mene je bilo mučenje", dodao je Venger.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kristian
Thursday, 17.03.2016
20:51

al se napuco mali samo da mu se to ne obije o glavu

avatar
Ja opet Ja
Thursday, 17.03.2016
18:18

Koliko srece nema Arsenal...

avatar
MaNcHesTeR_ed
Thursday, 17.03.2016
18:02

Da kao da Barcelona Real i Atletiko ne trose

avatar
Dusan Petrovic
Thursday, 17.03.2016
18:40

Toliko nerazumno kao oba Mancestera,Celsi i Liverpul sigurno ne

avatar
Dzone
Thursday, 17.03.2016
15:24

U al si zanimljiv, kako bi voleo da ispadnete u cetvrt- finalu, uff, samo tako !

avatar
Thursday, 17.03.2016
15:59

Pa sta je pogrijesio? Barsa je trenutno u najboljoj formi i nema potrebe da kalkulise, sa kim god igra favorit je. Kao sto je Levandovski rekao da je tako, ali da jos ima do kraja sezone i svasta se moze promjeniti.

avatar
CIA,BIA,Mali Zeleni
Thursday, 17.03.2016
16:25

A voleo bi,hahaha

avatar
S-I-M-K-E_
Thursday, 17.03.2016
14:35

Bravo Enrike legendo...Neko misli da je lako voditi Barsu kada imas Injestu,Messija,Suareza,Nejmara ali ovo sto on radi je fenomenalno...Jako je kreativan,ne gusi igrace,MSN-u u napadu daje potpunu slobodu,sto je jako bitno ne pravi se neki autoritet i nikad ne izbaca iz igre ,ni Messija,ni Nejmara,ni Saureza.Samo tako nastavite i nova tripleta je blizu.

avatar
zico
Thursday, 17.03.2016
14:24
avatar
Savoa
Thursday, 17.03.2016
14:18