Enrike: "Barselona neće menjati stil igre zbog povrede Mesija"

Autor: Beta Beta
nedelja 27.09.2015.
00:02
Izvor: Beta

Trener katalonskog kluba ne odustaje od svoje fudbalske filozofije.

BETA/AP Photo/Manu Fernandez
BETA/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Trener Barselone Luis Enrike rekao je danas da odsustvo najboljeg fudbalera ekipe Lionela Mesija neće uticati na stil igre, ali je rekao da ostatak ekipe treba da podigne nivo igre.

Argentinski fudbaler je danas zadobio povredu na meču protiv ekipe Las Palmasa, pročitajte ovde.

"Činjenica da je Mesi povređen ne znači da ćemo promeniti stil igre. Uvek je teško kada se igrač povredi, a svi znamo koliko Mesi znači ovoj ekipi. On je rešio mnogo utakmica, ali sada ostatak tima treba da podigne nivo igre", rekao je Enrike novinarima.

Barselona je danas pobedila Las Palmas sa 2:1, a Mesi se povredio u trećem minutu meča i procenjeno je da će pauzirati do dva meseca. Novinari su pitali trenera da li će se igrač oporaviti do "klasika" protiv Real Madrida 21. novembra.

"Ne razmišljamo još o tome, koncentrisani smo na sledeću utakmicu protiv Bajer Leverkuzena" u Ligi šampiona", rekao je Enrike.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barça el honor
Sunday, 27.09.2015
13:47

Nadam se da ce raditi malo vise na zadacima u odbrani jer primamo tako jeftine golove od pocetka sezone...

avatar
Mića
Sunday, 27.09.2015
11:26

Fudbaleri su moderni gladiatori. Iz njih se izvlači maksimum na svakoj utakmici. Utakmice se igraju na 3-4 dana. Plus obavezni treninzi između utakmica. Povrede su česte zbog zamora materijala koji usled permanentnog opterećenja puca.nU takvim okolnostima kontakt fudbaler -fudbaler ne mora biti jakog intenziteta a ipak će dovesti do težih povreda.nUtakmice donose novac koji je postao važniji od svega, pa i od zdravlja modrenih gladjatora.nU vrhu svedskog fudbala biće samo timovi koji koji nemaju veliki broj povreda kod igrača tokom sezone. Rotacija igrača je neminovnost da bi se sačuvali od povreda i da bi tim bio konkurentan u borbi za titile.

avatar
Robert Lewandowski 9
Sunday, 27.09.2015
11:19

Bas me zanima kako ce Barsa igrati bez Messija

avatar
Eccentric
Sunday, 27.09.2015
06:20

da nema ligamente nista se nebi desilo ovako jbga

avatar
Аполо
Sunday, 27.09.2015
06:09

Povredi se Mesi i odmah panika sta i kako... Tako bi verovatno bilo i u Realu da se Ronaldo povredio, kada se igra bazira vecim delom na jednog igraca.

avatar
StefaNN
Sunday, 27.09.2015
04:02

Bice mnogo tesko, i kad je na terenu a ne radi nista ceo mec, znas da je tu, i sa ovako tankom klupom ne ocekujem mnogo, nema prave zamene, Munir je mnogo slab, Sandro malo bolji ali nije to to, nema vise ni Pedra od koga je jos i moglo nesto da se ocekuje, cekamo taj Januar, od tad ce valjda biti bolje.

avatar
Barça el honor
Sunday, 27.09.2015
01:56

*Nadam se da ce raditi...

avatar
Volim nogomet
Sunday, 27.09.2015
01:34

Mene sad baš zanima kako će oni bez Messija ,a očigledno je da nisu u formi. Sad bi im Pedro odlično došao.

avatar
zeks
Sunday, 27.09.2015
01:18

Iniesta i Rakitic ce morati da pruzaju mnogo bolje partije kako bi bar malo nadoknadili Messijevu kreaciju igre.Bez dobre sredine Nejmar i Suarez ce biti odseceni a onda nam se lose pise.

avatar
Madridista till I die
Sunday, 27.09.2015
01:02

Tvoj jedini stil se i zove Messi, baš me zanima kako će igrati bez njeg, a nek i oni malo vide kako je nama bilo prošle sezone sa konstantnim povredama ključnih igrača, što se nastavilo i ove sezone. Btw ova sezona će izgleda biti ujednačena kao nikad dosad, vidimo da svako svakom može otkinuti bodove i da nema autsajdera, tome dodatno doprinose povrede u Realu i Barseloni, tako da je veoma rano za bilo kakve prognoze.

avatar
Boixos_Nois
Sunday, 27.09.2015
14:49

A nek i oni malo vide kako je nama bilo prošle sezone sa konstantnim povredama ključnih igrača, što se nastavilo i ove sezone. Zar niste pisali da je Ronaldo najbitniji igrač Reala? :D A Barselona tako svake sezone ima problema sa povredama, a Real samo ovu i prošlu. Sjeti se one sezone kada se Mesi povrijedio u najbitnijem dijelu sezone protiv PSG-a i kada je Bajern dobio Barsu 7-0 u 2 utakmice. Pa onda sezonu poslije Nejmar kada je tek došao ako se dobro sjećam nije igrao na početku neke utakmice pa i u sredini sezone se povrijedio protiv Getafea pa nije igrao 2 mjeseca, a prije toga se i Mesi povrijedio protiv Betisa pa nije igrao ni on 2 mjeseca tako da gotov nisu ni imali vremena da se uigraju. Pa onda prošle sezone Suarez bio 3 mjseca van terena zbog one kazne, pa Iniesta bio van terena 2 mjeseca kada se povrijedio protiv Reala, pa Buskets nije igrao mjesec dana kada se povrijedio protiv Viljareala u kupu. Da ne spominjem sad tu i one povrede Albe, Maskerana, Valdeza dok je bio i mnogih drugih...

avatar
Madridista till I die
Sunday, 27.09.2015
15:40

Sve to stoji, ja sam samo spomenuo prošlu sezonu kao očit primjer kada ti povrede unište cijelu sezonu, Modrić je ukupno 4 mjeseca bio van, James dva mjeseca a ljudi su nam najbitniji u sredini, bez njih džaba i tri Ronalda u napadu. I to što kažeš za Ronalda, ja nisam nikad ni govorio da je najbitniji, jeste jedan od najbitnijih, ali činjenica je da mi toliko ne ovisimo o samo jednom igraču kao Barsa o Messiju, i to je za nas dobro. Eto zamisli šta bi se desilo kada bi se npr. Marcelo povrijedio, na šta bi nam samo ličila lijeva strana, jednostavno imamo 4-5 igrača bez kojih ne ide. Uostalom Ronaldo je već u godinama, jasno je da on više ne može praviti razliku kao nekad, samo da što prije da taj 500. gol i prestigne Raula, ovako kao da ima neki pritisak pa ga neće.

avatar
Barça u ♥
Sunday, 27.09.2015
00:24

Samo bih voleo da se ova povreda desila meni umesti Leu!!!!!

avatar
Barça el honor
Sunday, 27.09.2015
00:20

Nadam se da raditi malo vise na zadacima u odbrani jer primamo tako jeftine golove od pocetka sezone.

avatar
MesQueUnClub10
Sunday, 27.09.2015
18:49
avatar
AdrovicEsad
Sunday, 27.09.2015
00:07

Enrike treba jos mnogo da uci, previse rotira, znam da su mnogi ocekivali da Pike ne igra danas ali on je igrac koji nije igrao standardno zato je ocekivati da pogresi vise puta

avatar
Aleksandar Kosic
Sunday, 27.09.2015
12:20

A Vermalen je igrao standardno,citavu proslu sezonu je presjedio zbog povrede loptu udario nije,vratio se na teren i kako je odigrao par utakmica prije nove povrede,fantasticno. . . Navijac sam Barse,ali Pikeu nije opravdanje nedovoljno igranje,za njegove greske. . .

avatar
ppera 1
Sunday, 27.09.2015
23:28

Slažem se da treba još mnogo da uči, ali u Granadi ili Levanteu, a ne u Barsi. Selta je već preveliki zalogaj za njega, što su i dokazali uvalivši ga Barsi. Kao što sam rekao i prošle godine, ne optužujem ga za rotacije (i ja bih odmarao što više igrača mogu na lakšim utakmicama), nego za besmislene rotacije, besmislene izmene u toku mečeva i potpuni nedostatak pripreme utakmica. Zbog takvog pristupa on nema jasno profilisane rezervne igrače, a trpanje igrača (naročito onih koji su Barsu B doveli u 3. ligu) na bilo koje pozicije u timu, dovodi upravo do onoga što smo gledali u 1. delu prošle sezone do utakmice sa Atletikom i do ovoga što gledamo poslednjih par utakmica u ovoj sezoni. Nadam se da će uprava reagovati što pre, isto onako kako je reagovala pred tu prvu utakmicu sa Atletikom, i da će se nakon toga Enrique smiriti kao što se i smirio nakon te utakmice.

avatar
Barça el honor
Sunday, 27.09.2015
13:52

Slazem se za Pikea,meni on nije pouzdan.Zna da odigra odlicno ali svake sezone bude jedno 3-4 utakmice gde on napravi tako kardinalne greske.Svidja mi se sto on mnogo voli Barsu i veliki je borac,srcan je, ali ima te kikseve.