Englezi (više) ne podržavaju Platinija

Autor: Beta Beta
petak 16.10.2015.
15:02
Izvor: Beta

Fudbalski savez Engleske (FA) suspendovao je danas svoju podršku Mišelu Platiniju u trci za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) sve dok traje istrahga protiv njega.

BETA/AP Photo/Sang Tan
BETA/AP Photo/Sang Tan

Povezane vesti

FA je bio jedan od prvih saveza koji je podržao predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA), ali je sada postao i prvi koji je povukao tu podršku.

Savez Engleske je saopštio da je na jučerašnjem sasatnku Uefa u Nionu dobio više informacija o ovom slučaju i da je zato odlučio da mora da "suspenduje svoju podršku".

"FA želi gospodinu Platiniju uspeh u borbi da očisti svoje ime, ali FA mora da povuče svoju podršku Platiniju u trci za predsednika Fife dok se istraga ne završi", navodi se u saopštenju engleskog saveza.

Etička komisija Fife suspendovala je prošle nedelje uslovno na 90 dana Platinija, nakon što je otkriveno da je dobio oko dva miliona dolara od svetske kuće fudbala i tako postao deo istrage švajcarskog tužilatva.

Predsednik Fife Sep Blater je, takođe, suspendovan na 90 dana.

I Blater i Platini negiraju krivicu.

Platini se nada da će skinuti ljagu sa svog imena na vreme kako bi mogao da se kandiduje za predsednika Fife. On je uložio žalbu na suspenziju.

Izbori za predsednika Fife biće održani 26. februara 2016. godine.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Friday, 16.10.2015
20:04

I on i Blater dozivotna zabrana fudbala, dva covjeka koja ni turnir u PES-u ne bi smjeli organizovati.

avatar
Stefan_Chelsea(Sic)
Friday, 16.10.2015
17:31

Niko ne treba da ga podrzava