Englezi složni - Pep razočarao!?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 01.01.2017.
14:18
Izvor: Sportske.net

Niko nije rekao da će biti lako, ali u svakom slučaju, od Španca se više očekivalo!

Beta/AP Photo/Dave Thompson
Beta/AP Photo/Dave Thompson

Povezane vesti

Nova godina je možda prilika da se na neki način podvuče crta, mada je u pitanju samo prolazno vreme.

Mančester Siti kasni za vodećim Čelsijem deset bodova, trenutno su treći, a mnoge Gvardioline odluke su izazvale lavinu kritika. Bilo je i dobrih stvari poput pobede nad Junajtedom, ali je Murinjo sada samo tri koraka iza "Građana".

Gvardioli zameraju pre svega na izboru igrača u odbrani, dolazak Brava ocenjen je kao promašaj, a takođe, posle jučerašnjeg poraza od Liverpula, mnogo kritika se sručilo na izbor Kolarova kao štopera.

Ni mladi igrači posle obećavajućeg starta ne blistaju, Sterling je ponovo apatičan, Gundogan se povredio, a pojačanja poput Nolita sada i ne dobijaju šansu.

Da nije bilo povrede Gundogana ne bi bio rehabilizovan Jaja Ture, no Siti ne uliva poverenje, premalo igrača može konstatno da igra na visokom nivou.

Uz to, letošnja transfer kampanja deluje loše, pomenimo Sanea, ali pre svih Stounsa koji je posle dobrog početka pao u formi.

Ocena je da će ovom timu biti potrebno mnogo novca kako bi Gvardiola doveo stvari na nivo koji želi, ali sa druge strane, teško će biti osloboditi se nekih igrača koji su pod ugovorom i imaju ogromne plate.

Čelnici su se nadali borbi za titulu, sada to ne izgleda tako, tim pre što Čelsi ne igra u Evropi i 10 bodova nije mala prednost.

Dosadašnji učinak Gvardiole pokazuje da je put dug, da će imati mnogo problema, i mada on nema pritisak da odmah osvoji titulu, već nekako izgleda da Mančester Siti ne ide u dobrom pravcu.

Ali, na kraju, rezultat je jedini sudija...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

69 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saka
Monday, 02.01.2017
08:51

Ovde oglasavaju svi treneri koji su osvojili prvenstvo i ligu sampiona

avatar
BenkovackiManitas31*
Monday, 02.01.2017
08:34

Ja cjenim Gvardiolu kao trenera jer je hrabar, ima viziju i cvrsto se drzi pravila. Svaki igrac ima svoj zadatak, bez oscilacija. On je igrao presing protiv Barse, hej ko bi se usudio igrati tako ofanzivno protiv magije iz Barselone. Jednom nije uspelo ali drugi put jeste. Ne mogu reci da je najbolji na svetu jer nije ali je u vrhu. Iako simpatisem Murinja, mora se priznati da je lepse gledati Gvardiolinu ekipu nego Murinjovu

avatar
Pep Guardiola
Monday, 02.01.2017
01:21

Na ljeto 2 beka,Ruli i komandant sredine umjesto Turea(nikad se nece naci bi blizu takav igrac jer ne postoji).

avatar
SAB
Sunday, 01.01.2017
22:49

Vise verujem u Gvardiolu nego u Murinja

avatar
Alex DeLarge
Monday, 02.01.2017
15:18

Normalno... Zamisli da Murinjo sad uspe sa Junajtedom. Em ste ga oterali, em ste pricali kako je gori i od Barda Zivadinovica. Velika bi to samarcina bila, jer bi se onda doslo do toga da je u nekom drugom bio problem, zar ne?... Iz istog razloga nisi bas srecan kad ti bivsa nadje boljeg i kad za njega cini sve sto tebi nikad nije htela. Ma koliko se ti cerio i pravio se da te boli uvo, to je ipak udarac za ego...

avatar
Pep Guardiola
Sunday, 01.01.2017
22:00

Pep je na prvom intervju za klub rekao da nema dovoljno vremena da u prvoj sezoni napravi ekipu za trofej u ligi i raskorak u LS,vec u drugoj kada ce se dovesti nova 2 beka,vratiti Ruli i dovesti novi stoper.

avatar
neme
Sunday, 01.01.2017
21:48

Prevara pa Messi i 2 prijatelja + Iniesta kad mu se igra prave trenera od onog Enrikea koji je isti genije ko i Pep .Sa Bayernom bi i piskavac uzeo titulu. City je samo gupa placenika sa seoskim mentaliteto sto pokazuju kad god udare na istinske velicine -Kun,Silva,De Brujne se sakriju pod tepih kad vide Bernabeu ili Nou Kamp.

avatar
El_nikolic
Sunday, 01.01.2017
21:37

Sve izlazi na videlo, a i tek ce.. Zamislite tek da je trener nekog slabijeg kluba,tipa WBA,Bournemouth, Burnley, pa ispao bi iz lige lagano.. izmislja Kolarova za stopera, pa covek nije bas ni za beka, vise zaa nesto izmedju beka i krila.. Najveca trenerska prevara..

avatar
Андер Ерера
Sunday, 01.01.2017
20:33

Nekad mi izgleda da previše eksperimentiše, nema vrh tim ali ušli smo u januar i još se traži. Gvardiola će uspijeti prije ili kasnije daju li mu vremena, ali danas u fudbalu vlasnici ne daju trenerima vrijeme. Plus taj pritisak koji dolazi sa lošim rezultatima sa svih strana, s tim da tu Pep ima zlatnu situaciju šta se radi Murinju kad mu ekipa nije u formi.

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Sunday, 01.01.2017
20:16

Hajmo jos jednom da utvrdimo gradivo: Gvardiola je dobar trener, nista vise od toga, nasledio je najbolju Barsu od Rajkarda sa sve Mesijem, pa je onda nasledio Hejnkesov Bayern. Sada je u Premier ligi gde postoji jos klubova osim njegovog, i vise nema Messia u timu.

avatar
Sunday, 01.01.2017
18:14

Mojes je za njega DOKTOR NAUKA a da ne pricamo dalje...

avatar
Phenomenal
Sunday, 01.01.2017
17:51

Niti je Siti Barsa, niti je Premier Bundesliga pa da toliko dominira. Ovo je manje vise ocekivano.

avatar
West London
Sunday, 01.01.2017
17:37

SRETNA SVIMA NOVA GODINA,USPJEŠNIJA BILA OD PROŠLE,pozdrav svim navijačima koji ovdje ostavljaju komentare,poseban pozdrav mojoj Plavoj Braći,a što se Pepa tiče,morat će on totalno ovu ekipu izmjeniti,po svom ukusu,a kad se to dogodi mislim da će stvari dolaziti na svoje,najbolja i najzanimljivija Engleska liga u posljednjih nekoliko godina

avatar
doc
Sunday, 01.01.2017
17:34

Gvardiola je jednolican trener,on ima jednu taktiku koja je prevazidjena i dosadna,ne umije nista da promijeni kad ne ide.za njega su konte i murinjo na taktickom planu doktori nauka. Dajte ljudi,pa niko nije govorio da su igraci stari ili van forme kad su dobijali redom na pocetku,sad odjednom svi ne valjaju. Opet kazem PL ce njemu biti mjera,imao je srecu da je vodio onakvu barselonu koja je sa igracima tada u top formi mogla sprovesti njegovu taktiku u djelo,sto reci za bajern(igracki medju najjacim u evropi) i nista nije napravio(ne racunajmo molim vas titule u njemackoj)od njega se ocekivala evropa. I sad city(vlasnici oce evtopu) doveli ga da napravi barsu od city-ja,zaludu mu pare i kupovine,pored ovakvih trenerskih imena u pl nista on uzeti nece.

avatar
Sunday, 01.01.2017
17:32

uporedite njegov bayern iz prosle sezone jaci je na svim pozicijama od ovog sitija a pogotovo barsa iz 2011 , ovo nije totalni fudbal vec tim koji pokusava da igra totalni fudbal , pep nema plan b kada stvari ne idu kako treba i onda dogodi se ovo plus on nije veliki motivator kao konte,klop , simeone itd. jos jednom SRECNA NOVA GODINA SVIM LJUBITELJIMA FUDBALA

avatar
Lecter
Sunday, 01.01.2017
17:12

Gvardiola je dobar trener ali nije veliki trener,to je razlika.A to sto neki koji nisu nikad igrali fudbal pisu da je prevara i neznalica to je vec krajnost. Znaci dobar je trener ali nije za najveca djela iako je imao sa Barsom onaj zlatan period.

avatar
Sunday, 01.01.2017
16:53

Precenjen trener.

avatar
lpool
Sunday, 01.01.2017
16:30

Realno nije lako prihvatiti se takvog izazova, ipak treba potrositi tolike milione na nove igrace i ugraditi ih u vec jako jako dobar tim..

avatar
audispirit
Sunday, 01.01.2017
16:13

Nije Pep razocarao, nego tesko da bi neki trener mogao bolje sa igracima poput Zabalete, Kolarova, Otamendija, Navasa, Fernanda, Klisija, Fernandinja i vecine ostalih. Vecina je svoj maksimum davno dala. Navas je obican trkac, nikad igraca nije umeo da predje, Sterling takodje na tu foru, juce nije prosao nijednom po boku. Kolarov i Stouns igraju po principu toplo-hladno, Ture je gotov, ne moze vise da igra na najvecem nivou, Klisi nije vredan diskusije... Mora mnogo toga da se menja u ekipi Sitija, pocev od odbrane.

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Sunday, 01.01.2017
17:33

Opet tu su i Aguero,Gundogan,De Brujne,Sterling (u solidnoj formi),Stouns (placen oko 50 miliona evra!),Hart (po meni bolji od Brava),Kompani...

avatar
Sunday, 01.01.2017
18:17

Pa jel moguce da ne valja ni Stouns, Kompani, Otamendi...? Tom coveku niko ne valja a ta ekipa je prosle sezone igrala polufinale LS!!!! Dajte ljudi ubacite sebi u glavu da covek je jedna velika 0 od trenera. Za usporedbu pogledajte Montelu s Milanom ili Kontea sa Celsijom. Pametnom dosta!

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Sunday, 01.01.2017
16:13

Prevara! Simke sece vene..

avatar
Mangus
Sunday, 01.01.2017
16:12

Ovo nije neko iznenadjenje. PL je teza utoliko sto stalno igrate sa Velikim brojem nezgodnih timova, pa nemate priliku da odmarate igrace kao sto je to radio u Barsi i Bajernu. nDalje, Siti ima dosta staru ekipu, Bekovi svi imaju preko 30, ostatak je blizu sa izuzetkom ovih novih igraca, pa i tim koji nikad nije igrao ni blizu nacina na koji igraju Gvardiolini timovi. Za sve to treba vremena i para. Nece nikad biti ubedljiv kao kad je vodio Bajern i Barsu, to prosto nije moguce, a bar jos jednu sezonu tim nece izgledati bas onako kako on zeli.

avatar
MSSZRMK
Sunday, 01.01.2017
19:34

Naravno,prvo ce potrositi 500 miliona i onda ce dominirati.

avatar
Mangus
Monday, 02.01.2017
14:03

Ni tad nece dominirati. Jedini nacin da neki tim u PL osvoji ligu dominantno jeste da ostali ne igraju

avatar
Đorđe Dangubić
Sunday, 01.01.2017
16:07

Ništa sve karte nek bace na Ligu šampiona ( top 4 u ligi se podrazumjeva) jer 10 bodova je prevelika razlika .

avatar
Кун
Sunday, 01.01.2017
16:05

Ne ide dobro nikako, ali polako, nema 6 meseci da je u klubu, ne moze svako da se prilagodi brzo, pogotovo sto je on jos i tvrdoglav i forsira nesto sto trenutno ne ide, mada mozda sa tim bude uspeha, ja verujem da hoce, ne ide sve bas odma...

avatar
Chelseamacedonia
Sunday, 01.01.2017
19:12

A Konte je vec 10 godina u Premier Ligu.....

avatar
Кун
Monday, 02.01.2017
15:07

Rekoh vec da ne moze svako da se prilagodi istom brzinom na ligu, sad sto ti hoces u svemu da napravis Kontea boljim od ostalih, dobro, sta da radim.

avatar
Скаузерлија
Sunday, 01.01.2017
16:02

Океј, можда није почео онако како су сви очекивали али ја ту уопште не кривим Гвардиолу него људе који су имали превелика очекивања. Људи, овај посао којим се баве и Гвардиола и Клоп и Мурињо и Венгер и остали тренери/менаџери је екстремно тежак и постаје све тежи. Па и велики Фергусон је у својој првој сезони био 11. Треба времена да се навикне на лигу, климу, навијаче, играче. Прерано је за било какве оцене Гвардиолиног рада...

avatar
Стефан Б.
Sunday, 01.01.2017
17:13

Nemoj samo Fergusona u istu rečenicu sa ovima, on prve sezone nije potrošio 200+ m kao ovi nabrojani..

avatar
Скаузерлија
Monday, 02.01.2017
14:03

А Венгер и Клоп јесу? Друго је време било тада, другачије се долазило до играча, другачије се играло, новац није имао толико битну улогу као данас. Па и тај исти Фергусон је, истина - не прве сезоне, својевремено умео да добро плати за играча само што се ретко дешавало да играч не оправда уложени новац.

avatar
Кун
Sunday, 01.01.2017
18:02

Bravo. Jeste on tvrdoglav, al ovaj tvoj komentar je sustina, mnogi ne kapiraju, drugi pljuju namerno, al tako je kako je.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 01.01.2017
15:54

tocno tako rezultat na kraju sve ce reci Pa nije ni Klop odmah podignuo Liverpool prva je sezona teska makar ih ne zalim ljepo su placeni za takav stres

avatar
Golzalo Higuain
Monday, 02.01.2017
05:33

nas conte je izmislio fudbal za tu dvojicu!!!

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 02.01.2017
17:19

nas Conte je sjajan trener i jako bi volio da nam se vrati jednog dana ali ne bih se bavio usporedivanjem ove trojce jer bas nemam temelja za to

avatar
Japanac
Sunday, 01.01.2017
15:48

Bravo smejurija od golmana :D svaki golman ko brani u Barca deluje dobro ali to je zbog fakta da Barca 80% meceva u Primeri napada tako da golman nema neki posao..Svaki golman u Barci se dokazao da je kikser kad ide u drugi klub,isto je bilo i sa Valdes...Bravo nema osecaj apsolutno za nista,a kad se vec prica o Sterling i Stones,hahaha pa svi znamo da su jos jedni precenjeni Englezi...

avatar
tony zahirovic1234
Sunday, 01.01.2017
15:46

Dok ne sredimo ove lopate u ekipi, bice takoo...

avatar
Chelseamacedonia
Sunday, 01.01.2017
19:14

svaka lopata kod vas vredi iznad 40 milke ....

avatar
tony zahirovic1234
Monday, 02.01.2017
19:49

Mangala, Boni itd... Ima tu istine

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 01.01.2017
15:44

nek mu daju jos 500 miliona i nek kupi najbolje fudbalere engleske lige kao sto je kupovao u bajernu pa mu je zbog toga bilo lako da osvaja ligu

avatar
S-I-M-K-E_
Sunday, 01.01.2017
15:41

Stvarno je naivno otpisivati Gvardiolu u Januaru,racuni se svode krajem maja....Sada ce tek da krene prosipanje bodova od strane Celzija,igraju sledecu protiv Totenhema u gostima...Prosto je prirodan sled dogadjaja da Celzi malo posustane a da ovi timovi koji su pravili kikseve pocnu da sustizu Celzi.Iako je razlika 10 bodova,ja i dalje mislim da je Siti glavni favorit da osvoji titulu,tu je i Liverpul.Od Arsenala nema nista ni ove godine,nazalost.

avatar
Realan tip
Sunday, 01.01.2017
19:00

Ja mislim da je juce Fergiju bio rodjendan, sta mislis sta je dobio na poklon od svastike?

avatar
Chelseamacedonia
Sunday, 01.01.2017
19:16

slazem se, popusti ce forma Chelsea tek krajem maja....e tada Cty uci u formu, tada ce Pepova taktika daj mi loptu na ti loptu proraditi....

avatar
HHadzimontagic
Sunday, 01.01.2017
15:41

Srecna Nova Godina svima sa sajta.

avatar
Roči Salamanka
Sunday, 01.01.2017
15:38

I Pelegriniju je bilo tesko pa je u prvoj sezoni uzeo titulu ako se ne varam,sa nesto slabijim timom.Pep je dosao u Siti dosta opusten posle Bajerna i nije bio svestan kako je raditi u PL.Ali prerano je za bilo kakve zakljucke,smatra se najboljim trenerom,valjda ce to i opravdati.

avatar
RealisticChelseaFan
Sunday, 01.01.2017
15:37

Pre svega Srecna Nova godina redakciji i citaocima ovog sajta!nDa predjem na stvar. Pep stalno eksperimentise nesto u Sitiju, non stop menja formacije, 3-4-3, 4-3-3, 4-2-3-1, 4-1-4-1, izmislja igracima pozicije, tako da nije ni cudo sto igraju toplo-hladno. Igraci ne mogu da shvate njegove zamisli, jer stalno nesto menja. Ekipi je potrebna KONSTANTNOST, da se usvoji jedan sistem kao sto je to uradio Konte. Nije u pocetku islo 4-2-3-1, nista idemo plan B, 3-4-3. U Bajernu je bio uspesan zato sto nije imao konkurenciju. Nije ni malo unapredio igru u odnosu na Hajnkesov Bajern. U LS sve slabosti su izasle na videlo. U Barseloni mu je bilo lako, imao je majstore koji se jednom radjaju, poput Mesija, Inijeste i Cavija, takodje i tika-taka sistem koji se nalazi u genima svakog Barsinog igraca koji je ponikao u La Masiji. I Pep i Murinjo treba da nauce da se PRILAGODJAVAJU, a ne ceo svet da se prilagodjava njima.

avatar
NIKE
Sunday, 01.01.2017
15:37

Ma nemate vi pojma SIMKE je stručno ocijenio da je Pepica najbolji trener svih vremena i tu je kraj diskusije. A iskreno nije mi jasno šta vi očekujete od Pepice? Došao je u tim koji je bio najkvalitetniji i potrošio najviše na ljeto i vi očekujete da bude na prvoj poziciji, smiješno. Dok su Klop i Konte pogodili sa svim pojačanjima: Mane, Matip, Klavan, Vijnaldum, Kante, Alonso, Luiz.. Pepica je fulao sa svim pojačanjima, Stons je na razina Đulse Bešlagince, Nolito jedva da je od mene brži, a igra krilo, Gundogan u karijeri nije sastavio 3 meča bez povrede, a Bravo brani kao da nema ruku - četveronožac i na sve to najbolji igrač u ekupi Jaja Toure mu grije klupu, jer ne dodaje loptu prvom do sebe:D

avatar
Ivanp
Monday, 02.01.2017
09:37

Ne zaleci se polako,pa taj konte je bio pred otkazom,taj klop je vec drugu sezonu tu,sta je sa murinjom..a ti mi nabroj utakmice u engleskoj ko ih je to nadigrao i mislim da ce ti biti jasno da sity igra jednu od boljih sezona,kad na to dodas suspenzije i povrede rezultati su i ocekivani uz sjajni celzi,liverpul,arsenal,standardni totenhem itd..ne smatram ga najboljim daleko od toga,ali da pepica ne poznaje fudbal i da je toliko los bogme nije!!

avatar
King Didier Drogba
Sunday, 01.01.2017
15:26
avatar
Danilo20
Sunday, 01.01.2017
15:26

Ja cu uvek verovati gvardioli,i mislim da ce ostati treci u pl,a sta bude u ls,nek bude,necu da sudim.A u sledecoj sezoni ne znam,necu da pricam.

avatar
Golzalo Higuain
Sunday, 01.01.2017
15:23

on bi razočarao da je bio prvi. Ovako je ovo jedna velika potvrda da je ovo najveća prevara u historiji čovječanstva. Svi uspjesi su uspjesi čavija mesija i inieste, njima trener i nije bio potreban, a sto se LŠ tiče znamo kako tu prolazi s 3 gola prednosti kao protiv nas prošle sezone.

avatar
INTERnacionalist
Sunday, 01.01.2017
15:23

..pogubio se cim je dosao u ligu u kojoj konstantno ima 4+ konkurenata za titulu! Lako je bilo u Spaniji a da ne pricam u Njemackoj..

avatar
SAB
Sunday, 01.01.2017
22:48

Poslednjih godina u PL moze da se ocekuje da svaki tim bude favorit za titulu neko manji, neko veci. Liga je najjaca, ima sve kvalitete

avatar
Sunday, 01.01.2017
15:22

Takticki se pokazao jako naivno,previse otvoreno,defanziva klimava jako,ekipa mu je pala mentalno to se vidi...

avatar
Golzalo Higuain
Monday, 02.01.2017
05:36

sta on zna sta je taktika

avatar
tony zahirovic1234
Monday, 02.01.2017
19:53

Koji si ti lik...