Englezi promenili ploču, "Markec" sad pravo pojačanje!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 22.12.2014.
10:23
Izvor: Sportske.net

Za četiri dana potpuno drugačiji tonovi kada je Marković u pitanju, čak su njegovu situaciju uporedili sa nekoliko legendi Liverpula!

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Lazar Marković je protiv Arsenala odigrao najbolju partiju za Liverpul od dolaska na ostrvo, a u ocenama sa meča dominiraju pohvale na račun Srbina.

Odjednom slušamo drugačije tonove, za nekoliko dana, uključujući meč u Burnmautu i onaj jučerašnji od statusa "promašene investicije", Marković je stigao do momka koji obećava.

"Imao je težak put prilagođavanja, ali u Liverpulu, pogotovo u današnje vreme kada se na društvenim mrežama sve analizira to je teret koji svaki skupo plaćeni klinac mora da nosi", piše Jan Dojl u "Liverpul ehu".

On je uporedio Markovićev početak sa onim sa kojim se suočio Jan Raš, legendarni napadač po dolasku iz Čestera.

"Slavni Jan Molbi ne bi potrajao do kraja sezone u klubu da su se nekada partije ocenjivale današnjih aršinima. Nema vremena ni strpljenja", dodaje autor.

Marković ima samo 20 godina, to se često zaboravlja, pred njim je velika karijera, da li u Liverpulu ili nekom drugom klubu, to niko ne može da zna.

Stiv Mek Manaman još jedna legenda Redsa je ocenio posle meča Liga kupa da Srbinu treba dati vreme da se privikne na Englesku, odnosno život na ostrvu, ali i samu ligu i da Marković još nema dovoljno iskustva.

Komentator BBC Mark Lavrenson i sam bivši igrač veruje da Marković može samo da napreduje i da mora da pokaže hrabrost.

"Dečko definitivno ima nešto, mora da preuzima odgovornost, da koristi brzinu, teško mu je parirati, mora i da bude bliže golu kako bi svi njegovi kvaliteti došli do izražaja", tvrdi ovaj analitičar.

Šteta što Marković nije neku od šansi pretvorio u gol, ali biće prilike. Sledi praznično ludilo, sigurno će dobiti šansu u narednim mečevima. Ako bude nastavio da napreduje, sigurno da više niko neće pominjati novac koji je uložen u Srbina...

Kako smo pisali ovde od početka sezone, bilo je pitanje vremena kada će proigrati. Sada je na tom putu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke