Englezi nikog više ne zanimaju - Hodžson besan

Autor: Đorđe Đokić
petak 05.09.2014.
00:36
Izvor: Sportske.net

Fudbalska reprezentacija Engleske nikad nije manje privlačila pažnju javnosti na Ostrvu. Niko više ne veruje u njih. Hodžson besan, ali da li je u pravu?

Beta/AP Photo/Themba Hadebe
Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Engleska je dočekala da njihova reprezentacija igra utakmicu na polupraznom Vembliju. Da bude gore pobrinula se televizijska publika. Gledanost utakmice reprezentacije je sinoć bila manja nego jednog kuvarskog šou programa koji je sinoć lagano osvojio veći šer nego meč Engleska - Norveška koji se igrao u isto vreme. To se nikad nije desilo.

Razlog je jasan, fudbalska reprezentacija Engleske toliko ne uliva poverenje da su navijači jednostavno digli ruke. Ne očekuju ništa od njih, ali neće ni da ih gledaju. Na Vembliju je bilo samo 40.000 ljudi.

Roj Hodžson, možda i jedan od krivaca za ovakav odnos prema reprezentaciji, nije krio razočaranost takvim odnosom prema njegovom timu.

Njegov tim je imao samo 2 šuta na gol tokom utakmice.

"Imam pravo da budem nezadovoljan kad me pitate što smo imali samo dva šuta u okvir gola. Bilo je toliko euforije pred Svetsko prvenstvo. Gledalo nas je 75000 protiv Perua, koji uz dužno poštovanje nije protivnik kvaliteta Norveške. Sad je došlo samo 40.000" - žali se selektor Engleske.

"Ne mogu da popravim ono što se desilo na Svetskom prvenstvu jer ne mogu da vratim vreme. Mogu da analiziram ono što sam video svojim očima, a ne to što će neko reći šutnuli ste dva puta na gol."

Hodžson je stao u odbranu mladih igrača.

"Neki od ovih fudbalera su na putu da postanu vrhunski igrači, ali to još uvek nisu. Ne možeš da odigraš 5-6 utakmica za Englesku i da budeš standardan 6 meseci u Liverpulu i da si odmah Bekam. Ili da budeš Fil Džons sa svim povredama koje je ima, da igraš u prvom timu Junajteda i da odmah budeš Teri. Ili da budeš Vilšir, koji je toliko propustio zbog povreda i da odjednom budeš Brajan Robson. Ajde da budemo fer. To je sve što tražim" - jada se Hodžson.

"Dozvolite mi da budem uzbuđen zbog onog što oni mogu da postanu i da stanem uspravno pred vama i kažem da mislim da smo igrali dobro kad mislim da jesmo." - kaže Hodžson.

I pored zaklinjanja u budućnost, problem Hodžsona i saveza je što u svetlu budućnost niko ne veruje. Engleski igrači su u ovom trenutku daleko od svetskog i evropskog vrha i navijači su toga svesni.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke