Engleska ostaje bez važnog putnika za EURO 2016?

Autor: Nikola Miloradović
petak 08.04.2016.
20:02
Izvor: Sportske.net

Fudbaler Liverpula, Džordan Henderson, doživeo je povredu kolena tokom jučerašnjeg meča Lige Evrope protiv Borusije, a zbog zoga bi mogao da propusti predstojeći Evropski šampionat.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Šest do osam nedelja je prva prognoza dužine oporavka engelskog veziste nakon povrede spoljnih ligamenata kolena, sudeći po poslednjim izveštajima.

Henderson se nezgodno dočekao tokom prvog poluvremena meča na "Signal Iduna Parku" i nije se vraćao u igru nakon petnaestominutne pauze.

Juče je u toku dana bio potvrgnut skeneru koji je pokazao da su oštećeni spoljni kolaterlni ligamenti kolena, te da bi ta povreda mogla da prouzrokuje njegovo odustvo sa terena i do tri meseca.

Na svu sreću po fudbalera pokazalo se i da je ta povreda izolovana te se procenjuje da će njegov oporavak trajati od šest do osam nedelja.

Ipak i tih potencijalnih mesec i po dana koliko bi fudbaler mogao da bude van terena, dovelo bi njegovu fizičku spremu pred Evropsko prvensto pod znak pitanja, a dobro je poznato da je engleski selektor Roj Hodžson izjavio kako neće voditi nespremne fudbalere sa sobom na smotru najboljih evropskih reprezentacija.

Oporavak će fudbalera isključiti sa svih utakmica Liverpula ove sezone, čak bi propustio i eventalno finale Lige Evrope, kao i sa pripremnih utakmica reprezentacije Engleske za Euro 2016.

Kako će Hodžson spisak od 23 putnika za Francusku objaviti 12. maja, mala je verovatnoća da će se među putnicima naći i kapiten Liverpula.

Engleski selektor, koji je veliki poštovalac Hendersona, biće u konstantnom kontaktu sa medicinskim osobljem tima sa "Enfilda" kako bi do 12. maja što bolje znao da li postoji mogućnost da vezni fudbaler stekne potrebnu spremu i zadovolji sve njegove kriterijume potrebne za odlazak sa nacionalnim timom na šampionat Evrope.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Friday, 08.04.2016
23:04

Joj, gotovo im je sada. Suvi prosjek koji bi da hoda u Dzerardovim kopackama, ali ne ide. Lako ce englezi bez njega, ja se uplasio da nije Kejn ili Barkli dozivio povredu.

avatar
Poznavalac
Friday, 08.04.2016
22:18

Nikakav hendikep,mozda i bolje za englesku..nemaju klasnih igraca na sredini ali od jendersona sigirno imaji sijaset njih.

avatar
England
Friday, 08.04.2016
20:55

Vilser se vratio treninzima, dosta bolje igraju kad Vilser drzi sredinu nego Hendo.

avatar
Denis Split
Friday, 08.04.2016
23:05

Ne znam ko se može ne slagati s ovim, Jack u zadnjih 7 utakmica za Engleze 6 puta bia M.O.T.M.

avatar
England
Saturday, 09.04.2016
00:58

O tome pricam.