Engleska "groznica" zvana Blit Spartans!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 03.01.2015.
23:47
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Blit Spartans koji nastupa u sedmom po rangu takmičenju u Engleskoj danas je bio najpopularniji klub u toj zemlji, možda čak i šire.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Simpatični, mali klub zvani Blit Spartans došao je u žižu javnosti kada je Džef Jang, popularni navijač ovog kluba, prešao 1000 uzastopno odgledanih utakmica svog tima.

Kao i svaki drugi klub u Engleskoj, oni su počeli svoje putešestvije u FA kupu i sve zadivili svojim fenomenalnim igrama došavši do 64 najbolja kluba, a danas je malo falilo da se nađu i među 32 najbolja na opšte iznenađenje svih na ostrvu.

Podsećamo, radi se o sedmoligašu.

Protiv Altričama je Džefu bila 1057. utakmica na kojoj je pratio svoj tim, a Blit je rešio tu utakmicu u svoju korist rezultatom 4:1. Nekoliko dana kasnije, niko im nije davao ni promil šanse u meču sa ekipom koja je 3 ranga bolje plasirana od njih, ali su fenomenalnim golom došli do pobede i plasmana među 64 najbolje ekipe.

Danas su igrali protiv Birmingema, vodili su sa 2:0, ali...

Dejl je doveo u vođstvo svoju ekipu golovima u prvom poluvremenu, da bi Birmingem za koji je igrao Nikola Žigić uspeo da postigne tri gola za 6 minuta i pobedi u ovom meču.

U toku samog meča dosta popularnih ličnosti je zapratilo Blit Spartanse na tviteru, među kojima su Luis Figo i Barak Obama, predsednik SAD-a.

Bilo je ovo njihovih pet minuta, od naredne utakmice se vraćaju sedmoligaškom fudbalu... Ipak, natpisi iz svlačionice će ostati na mestu, to je za njih najbitnije.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dujko
Sunday, 04.01.2015
01:50

hahah,..ovaj klub sam zavoleo pre 5,6 godina,igrali su FA kup tada,takodje uspesno bio prenos na sport klubu...Robi Dejl najbolj igrac ekipe u istoriji...tada sam sa Mng 2009 iz konferencije istok uspeo posle 8 sezona da dovedem ekipu do prve lige engleske (treci rang takmicenja) na potpuno posten nacin...jedna od najdrazih ekipa i jedna od najdrazih pozicija na menadzeru....to je bila ekipa...Kris Mekejb pomocni trener i igrac,uz robija dejla i stopera foresta...kasnije uz levu liniju Gibs iz Arsenala,ali naravno nije bio nikakav na igri :) Potsetili ste me na neka lepsa vremena i hvala na tome :D pozdrav za sve vas i ljubitelje FMa :)