Empoli odneo bod iz Napulja

Autor: Boban Filipović
nedelja 07.12.2014.
14:31
Izvor: Sportske.net

Na 'Sao Paolu' identičan scenario kao sinoć na rimskom Olimpiku, Napoli imao dva gola zaostatka, na kraju došao do boda.

Beta/AP Photo/Salvatore Laporta
Beta/AP Photo/Salvatore Laporta

Povezane vesti

Prva utakmica nedeljnog programa 14. kola u Seriji A odigrana je u matine tereminu u Napulju, gostovao je Empoli.

Domaćin je propustio veliku šansku na startu, u njoj se našao Hamšik, potom su pretili Kaljehon i Mertens, gosti su odoleli, konsolidovali se i nakon 19 minuta igre kaznili promašaje gostijku.

Stari licas Masimo Makarone asistira Verdiju koji trese mrežu Kabrala - 0:1.

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata, Zapata je imao priliku da izjednači, Verdi je mogao i do drugog gola, golman gostiju Luiđi Sepi je sjajno intervenisao pošto je zapretio Hamšik.

Posle osam minuta igre u nastavku Empoli je duplirao vođstvo, štoper Danijele Rugani je najviši u skoku nakon kornera - 0:2.

Trener Napolitanaca Rafa Benitez reaguje izmenom, vadi Hamšika iz igre, na teren šalje 'Pipitu' Iguaina, kao da je ova izmena prenula njegovu ekipu.

Napoli se vraća u život u 67. minutu, Duvan Zapata je najsnalažljiviji pred golom Empolija posle jednog korenra, Sepi nije ni stigao da reaguje - 1:2.

Tri ninuta kasnije Benitez menja i Drisa Mertensa, umesto njega u igru ulazi Džonatan De Guzman, a Holanđaninu je bilo potrebno manje od 120 sekundi da postigne gol. Majstorski šut, pogođeno samo ćoše - 2:2.

Osokoljeni Napolitanci kreću po pobedu, Kaljehon i Iguain su imali lepe šanse, nisu bili precizni.

Na pet minuta pre kraja Masimo Makarone je mogao da zavije Napoli u crno, ali tuče preko preko gola iz izgledne situacije.

To bi bilo to, po bod za obe ekipe, utisak je da ni jedni ni drugi time nisu zadovoljni.

Napoli bi mogao da sklizne s trećeg mesta, Empoli ostaje u donjem domu, iako je vezao četiri meča bez poraza.

Golove sa 'Sao Paula' pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke