Emirejts kup – ''El Tigre'' doneo pobedu protiv Arsenala!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 03.08.2014.
19:15
Izvor: Sportske.net

Na Emirejts kupu danas je Benfika ponovo poražena, ovoga puta od Valensije, a Monako je zabeležio i drugu pobedu pobedivši Arsenal golom Radamela Falkaa u prvom poluvremenu. Na kraju, Valensija osvaja Kup Emirata sa 9 bodova isred Arsenala sa 8.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Pripreme za narednu sezonu su u jeku, a na popularnom Emirejts kupu koplja su u drugom kolu ukrstili Arsenal i Monako.

Arsenal: Ščešni, Debuši, Košćelni, Čembers, Monreal, Arteta (K), Vilšir, Kazorla, Ramzi, Sančez, Žiru;

klupa: Martinez, Belerin, Hajden, Migel, Okslejd-Čembrlen, Flamini, Kokelin, Zelalem, Akpom.

Monako: Subašić, Karvaljo, Rađi, Kondogbia, Ečiejile, Mutinjo, Dirar, Karasko, Falkao, Bakajoko, Okampos;

klupa: Kailar, Fabinjo, Kurcava, Abdenur, Mirin, Martial, Tulalan, Bahambula, Dialo, Berbatov, Žerman.

Arsenal je imao terensku inicijativu u prvom poluvremenu, Aron Remzi je bio veoma opasan po odbranu gostiju, ali kako se poluvreme približavalo kraju Monako je preuzimao primat.

Osam minuta pre kraja prvog poluvremena Monako je došao u vođstvo. Vilšir je oborio Dirara, da bi sjajni Mutinjo proigrao Falkaa nakon slobodnog udarca. Ovom, naravno, nije bio problem da smesti loptu u mrežu i savlada nemoćnog Ščesnog, bio je to povratak na teren u velikom stilu.

Sve do osamdesetog minuta u drugom poluvremenu nije bilo previše uzbuđenja na Emirejtsu, a onda je Akpom dobio jednu loptu i izašao jedan na jedan sa golmanom Subašićem. Obišao je golmana koji ga je oborio pola metra unutar šesnaesterca, ali je sudija Etkinson napravio ogromnu grešku dosudivši slobodan udarac. Pritom, Subašić nije dobio crveni karton, verujemo da je to zbog prirode duela ovih ekipa, iako su fudbaleri Arsenala protestvovali.

Zanimljivo da je Etkinson prvo pokazao na belu tačku, ali je zatim njegov pomoćnik intervenisao i dosudio slobodan udarac.

Do kraja meča nije bilo više prilika, tako da je ostalo 0:1 u korist ''Kneževa'', a Valensija zahvaljujući sudiji Etkinsonu osvaja ovaj trofej.

Gol pogledajte na ovom linku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke