Eibar se digao iz pepela, prvenac Nevila

Autor: Lazar Mitrović
sreda 16.12.2015.
22:57
Izvor: Sportske.net

Večeras je odigrano šest revanš mečeva 1/16 finala 'Kupa kralja'.

BETA/AP Photo/Alvaro Barrientos
BETA/AP Photo/Alvaro Barrientos

Povezane vesti

Atletik Bilbao je bez problema 'dokrajčio' ekipu Linensea, i nakon pobede u prvom meču, rezultatom 2-0, na svom 'San Mamesu' samo potrvrdio plasman u narednu rundu 'Kupa kralja'.

Oskar De Markos je u 9. minutu doneo prednsot 'Lavovima'. U drugom poluvremenu usledila je 'kanonada' domaćih, Huan Eraso je duplirao prednost, a Ečeita, Kike Sola, Raul Garsija, i Mikel Riko do kraja napunili mrežu rivala, za konačnih 6-0 za 'Ponos Baskije'.

Eibar je uspeo da nadoknadi tri gola zaostatka, nakon iznenađujućeg poraza, rezultatom 3-0 od ekipe Ponferadine u prvom meču.

Gosti su uspešno odolevali 45. minuta, ali je u najgore vreme po njih, u nadoknadi Borha Baston načeo njihovi mrežu.

Taj pogodak je dao krila Baskijcima, i Serhi Enrih, Verdi i Mikel Aurabarena su doneli pobedu od 4-0, i veliki preokret.

Hetafe je u 'malom gradskom derbiju' zabeležio 'Pirovu pobedu' nad ekipom Rajo Valjekana rezultatom 3-1, pa nije uspeo da nadoknadi 0-2 iz prvog meča na 'Valjekasu'.

Domaći su odlično krenuli i nakon 31. minuta golovima Pedra Leona, Verginija i Alvara Vaskeza su došli do prednosti od 3-0, ali je u 52. minutu Alhasane Bangura postigao gol dovoljan za plasman "Pčelica" u narednu fazu takmičenja.

Valensija je na 'Mestaji' potvrdila prolaz, protiv ekipe Baralkada, pobedom od 2-0, za konačnih 5-1.

Golove za prvu pobedu Gerija Nevila na klupi 'Slepih miševa' postigli su Santi Mina i Alvaro Negredo.

Malaga je još jednom razočarala, i porazom od ekipe Mirandesa, koja se takmiči u Segundi, ispala iz takmičenja.

Nakon pobede na svom terenu rezultatom 2-1, oni su slavili i na 'Rosaledi' golom Laga rezultatom 1-0 i overili plasman u 1/8 finala.

Real Sosijedad nije uspeo da nadoknadi zaostatak iz prvog meča odigranog na Kanarskim ostrvima (1:2), i remi protiv Las Palmasa je 'Kanarince' odveo dalje.

Vilijan Hoze je doveo Las Palmas u vođstvo, a Kanales je uspeo samo da postigne počasni pogodak za konačnih 1:1.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke