Džerardovo 'zbogom'

Autor: Miloš Marković
nedelja 17.05.2015.
12:35
Izvor: Sportske.net

Oprostio se Enfild od kapitena, jučerašnji dan je bio pun emocija za crvenu porodicu.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Spektakularni oproštaj navijača Liverpula od svog kapitena Stivena Džerarda nije uspeo da uguši gorak ukus koji je ostao u ustima nakon svega.

Valjda simbolično, otuda poraz od Kristal Palasa nekako dođe kao sasvim očekivani i neiznenađujući epilog jedne veličanstvene karijere u crvenom dresu.

Fudbalski klub Liverpul, za razliku od njegovih navijača nije ispunio očekivanja.

Džerard se poneo kao gospodin, kakav je i bio tokom svih godina u dresu Liverpula, od 1987. godine kada je stupio u mladi tim kluba sa Enfilda, a potom i 1998. kada je debitovao za prvi tim.

503 ligaške utakmice i 113 golova kasnije, Liverpul se, ne mogu se oteći tom utisku, olako odrekao svog kapitena. Kult koji je građen godinama nestaće ovog leta, zajedno sa Stivenom.

Jedan od najboljih engleskih fudbalera svoje generacije morao je da ostane u klubu. Do kraja svoje fudbalske karijere, logično i nakon nje.

Odbijao je Real zbog Liverpula, on ga se olako odrekao i oterao preko bare. Čovek koji je Liverpulu doneo sve trofeje osim Premijer Lige, koji je kao pojedinac tokom minulih godina pokupio gotovo sve individualne nagrade, za sobom će u Ameriku odneti sve vrednosti koje je predstavljao Liverpul.

Porodični klub se odrekao svog najvoljenijeg, on mu nije zamerio.

Teška srca je juče izašao na teren, zahvalio se navijačima poručivši da je 'očajan što više nikada neče zaigrati pred publikom na Enfildu'.

Ostavio je i poruku na Instagramu, zahvalio se i ljudima u klubu sa kojima je radio proteklih 27 godina.

To što će na suncu Los Anđelesa trošiti poslednje fudbalske dane biće mala uteha za ono što će mu zauvek nedostajati. Prošle godine se okliznuo, pad je simbolički označio kraj. Generacije, velikog fudbalera, kluba koji politikom kakvu vodi teško da će se u skorije vreme vratiti na staze stare slave. 

Evolucija čoveka koji je od klinca preko fudbalera prerastao u vođu i šampiona morala je da se završi funkcijom, foteljom na Enfildu.

Jer, Džerard je simbol. Simbol vremena, simbol uspeha, simbol vrednosti koje u korporativnom fudbalu nestaju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Benz9
Sunday, 17.05.2015
23:28

svaka cast autoru ali 90% teksta je neistina....nije liverpul odbacio dzerarda vec je dzerard odbacio liverpul....ndili su mu novi ugovor ali mu je jasno stavljeno do znanja da ce biti dzoker sa klupe i nista vise...njemu se to nije svidjelo i to je to....

avatar
Stefan voli Real!
Sunday, 17.05.2015
16:38

Ko ce sada da se kliza na Enfildu i da poklanja titule? :(

avatar
D.Green4 Black&White
Sunday, 17.05.2015
18:19
avatar
Charlie Sheen
Monday, 18.05.2015
17:18

Ove sezone je tvoj tim osvojio titula koliko i Liverpul tako da nemoj o tome sad.

avatar
Mesi G.O.A.T.
Sunday, 17.05.2015
14:03

LEGENDA najveća!! Žao mi je što nije uzeo samo tu titulu prokletu sada bi bilo lakše i njemu i nama ostalima.

avatar
Rejl
Sunday, 17.05.2015
13:28

Sad ide ono čuveno ''Against Modern Football''. Gerrard i Lampard,legende oterane u šugavi MLS jer eto nisu dovoljno mladi da mogu i dalje da odigraju sezonu sa po 10+ golova i asistencija. Što ne mogu da izdrže 90 minuta u punom ritmu dva puta nedeljno. Ne shvataju i jedni i drugi da su oterali simbole kluba. One igrače s kojima se poistovećuju navijači. I ne bi mi bilo žao da gledam Liverpul još 3 godine sa Stivijem pa makar bio najsporiji i najlošiji na terenu,taj čovek je zaslužio to,jer ako ga je klub već manje-više izneverio po pitanju trofeja i uspeha,onda je makar zaslužio da tako kruniše svoju karijeru. Kao lokalni momak iz Hajtona koji je za svoj klub,grad i grb na grudima dao sve.

avatar
Benz9
Sunday, 17.05.2015
23:25

on i lampard nisu isto...lampard je bio spreman na sporednu ulogu ali ga celsi nije htjeo,dok dzerard nije bio spreman na sporednu ulogu i smanjenje minutaze....

avatar
Rejl
Monday, 18.05.2015
20:24

Ima malo više tu ispod nego što misliš. Lampard je odbačen tako kako kažeš ali da li stvarno misliš da Džerard nije bio spreman da igra još jednu sezonu sa malo manjom minutažom? Rodžers ga je oterao jer eto kritikovali bi ga kada bi Džerard ostao na klupi a Liverpul igrao loše i gubio. Skida teret sa sebe,kupuje sebi još jednu sezonu bukvalno. Ima da bude sledeće godine ''Izgubili smo veliki autoritet u svlačionici,ekipa nam je dosta mlada'' itd. Uostalom ima najveću platu u klubu,posle njega Džonson,obojica odlaze na leto,misliš da 250 hiljada funti nedeljno manje nije za njih jako velika olakšica? Mnogo je tu faktora,nije sve tako kako izgleda...

avatar
Nenad
Sunday, 17.05.2015
13:28

Istina. Velicina i istinska legenda kluba se vise ne ceni u modernom fudbalu. Sve je na prodaju.

avatar
Sunday, 17.05.2015
13:21

Zasto je morao doci ovaj dan ? Legenda odlazi. Iako ne volim Liverpul, zao mi je sto im odlazi ovakva velicina. Zbogom, Stivi, nedostajaces nam. Tvoji projektili se ne mogu kopirati. Bye, bye, Steve G

avatar
Djole Juventino
Sunday, 17.05.2015
13:01

Jos jedan bolesna uprava kluba koja tera legendu kluba. Pa Stivi bi igrao i za dzabe do svoje 40-te samo da karijeru zavrsi u svom klubu. Tako je Juve ucinio sa Del Pierom tako i ovi sad. Navijam za Juve od malena al to im nikad nece oprostiti navijaci. Svaka cast Romi kako drzi svog Tottija i tako se treba odnositi prem legendama kluba. Pare su sdamo bitne i nista drugo. Ubise fudbal tajkuni i krtiminal!!!

avatar
KatalonacMKD
Sunday, 17.05.2015
13:41

Uprava ne tera Stivija nego on zna da je star i da nemoze vise da igra na onom nivou iz 5-10 godina.. sam je odlucio da ode jer je to bolje za tim :)

avatar
Guardian Anubis
Sunday, 17.05.2015
12:43

Nakon svega, i bez obzira na to što nije više na svom vrhuncu i ja mislim da je morao ostati..Jer ON je želeo da ostane, a klub to nije uzeo u obzir..Jedino čemu sada možemo da se nadamo je skorom povratku na neku funkciju..

avatar
Kralj Stiven
Sunday, 17.05.2015
12:39

Henri svima im daj otkaz i jos jednom spasi klub.

avatar
MaDsKiLlZ33
Sunday, 17.05.2015
12:52
avatar
Kralj Stiven
Sunday, 17.05.2015
13:37