Džerardov emotivni oproštaj od navijača

Autor: Miloš Marković
sreda 27.05.2015.
15:09
Izvor: Sportske.net

Pismom se kapiten Liverpula oprostio od svojih vernih navijača koje opisuje kao najbolje na svetu.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Stiven Džerard je završio karijeru u crvenom dresu, za kraj je ostavio emotivno pismo pristalicama kluba sa Enfilda.

Prenosimo ga u celosti:

"Svim mojim navijačima,

Opraštanje od vas mi teško pada.

Liverpul je veliki deo mog života još od kada sam napunio osam godina i mnogo će mi nedostajati. Poslednja utakmica na Enfildu protiv Kristal Palasa je bila jako emotivna za mene i moju porodicu, ali oduševila me je podrška koju sam dobio od svih vas. To je nešto što ću pamtiti i čuvati do kraja života.

Bila je apsolutna privilegija nositi dres ovog fudbalskog kluba sve ove godine.

Kada sam kao dete šutirao loptu po ulici sanjao sam da jednog dana zaigram za Liverpul. Sanjao sam o tome da taj crveni dres barem jednom obučem.

Nikada nisam ni zamišljao da ću uspeti da stignem do 710 utakmica tokom 17 godina na koje sam izuzetno ponosan. Uživao sam u svakom trenutku proveden na terenu pred najboljim navijačima na svetu.

Bilo je ovo neverovatno putovanje.

Proživeli sme čudesne trenutke zajedno, imali smo i poteškoća, ali držali smo se zajedno i to je nešto što ću zauvek pamtiti. Svi uspesi koje smo postizali imali su posebnu draž jer su ostvareni sa klubom mog detinjstva, klubom mog života.

Naravno, vrhunac karijere mi je Istanbul. To je bila najbolja noć u mom životu. Kada sam podigao trofej šampiona Evrope, od mene nije bilo ponosnijeg čoveka na planeti.

Navijači su imali veliku ulogu u tom uspehu, nikada neću zaboraviti kako su nam pomogli da se vratimo u meč i preokrenemo rezultat protiv Milana.

Bila mi je velika čast da kao kapiten predvodim ovaj klub toliko godina. Uvek sam davao sve od sebe da budem primeran vođa. Igrao sam sa neverovatnim fudbalerima, radio sa sjajnim menadžerima koji su mi pomogli da napredujem i budem bolji fudbaler.

Ipak, najponosniji sam na činjenicu da sam toliko dugo imao privilegiju da igram ispred ovakvih navijača.

Liverpul je moj dom, ja volim ovaj grad. Ali, mislim da u pravo vreme otvaram novo poglavlje dok se pripremam za put u Ameriku.

Želim da nastavim da igram iz nedelje u nedelju i radujem se novom izazovu u MLS-u i LA Galaksiju.

Neću biti uz vas narednih nekoliko godina, ali ovo nije kraj mog puta u Liverpulu. ceo život sam navijao za ovaj klub i to se neće promeniti.

nadam se da ću dobiti priliku da se vratim u klub i jednog dana ponovo se stavim na službu našem klubu. Mislim da u budućnosti mogu da pomognem u nekoj formi.

Danas se ipak osvrćem na vreme koje smo proveli zajedno, želim da se zahvalim svim navijačima na izvanrednoj podršci koju su mi pružili tokom dve decenije u klubu.

Pomogli ste mi da ostvarim svoje snove, dali mi uspomene koje ne bih menjao ni za šta na svetu.

Hvala Vam.

Stiven Džerard"
, stoji u pismu kapitena Liverpula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Charlie Sheen
Thursday, 28.05.2015
13:17

Hvala ti za sve legendo.

avatar
AdrovicEsad
Wednesday, 27.05.2015
23:04

Liverpul zivi od proslosti

avatar
Poznavalac
Wednesday, 27.05.2015
19:58

Jedan,jedini,neponovljivi-stiven dzerard!zbog njega,a pre toga mc manamana,faulera,ovena,barnsa,kolimora,sam zavoleo redse!

avatar
Nikola M.
Wednesday, 27.05.2015
16:30

Igrači kao Džerard su zaista raritet u današnjem. Osim fudbalskih kvaliteta, ono što istinski fascinira, jeste njegova lojalnost Liverpulu, i ta ljubav prema klubu i navijačima. Džerard je jedan od onih igrača stare garde, igrača koji cene one vrednosti, koje polako, ali sasvim sigurno, iščezavaju iz ovog današnjeg, modernog fudbala, i kojima je stalo do istih. Završiću komentar sa nešto modifikovanim tekstom, koji stoji u naslovu našeg Atomskog Skloništa, a koji odlično pasuje za Džerarda - Za fudbal treba imat' dušu.

avatar
Wednesday, 27.05.2015
16:18

Jednom recju LEGENDA.Hvala ti za sve i srecno,nikada da te fudbalska istorija zaboraviti nece...

avatar
O\'Sullivan147
Wednesday, 27.05.2015
18:22

On nije samo u srcima navijaca Liverpula,on je u srcima svih istinskih ljubitelja fudbala,ovaj covjek se ne radja vise,pustio mi je suzu sa ovim pismom. YNWA GERRARD

avatar
Wednesday, 27.05.2015
19:09
avatar
Sho KG LFC
Wednesday, 27.05.2015
16:03

Brat Stiven... sta reci..... :(

avatar
Savoa
Wednesday, 27.05.2015
15:45

Ovo je neopisiva legenda, i svi treba da budemo ponosni sto smo imali priliku da gledamo ovog pre svega sjajnog coveka kako ostavlja srce na terenu, a onda i sjajnog igraca. Malo je reci kojima se moze opisati ovaj fudbalski gladijator, covek koji igri pristupa potpuno drugacije od ostalih. Lojalnost zaista nema cenu! Pozdrav za Velikog Vodju, Stivena Dzerarda! YNWA

avatar
The Real Man
Wednesday, 27.05.2015
15:35

Ja jos uvek nisam svestan da ga necu videti u crvenom dresu...

avatar
Kralj Stiven
Wednesday, 27.05.2015
15:13

Koliko je samo ljudi nedostojno u klubu ovakvog kapitena i ovakvih navijaca.

avatar
Skauzelija 86
Wednesday, 27.05.2015
16:18

Apsolutno. Zalutali pojedini totalno. Onom Ajru ne bih dao tezgu na pijaci da vodi. A i FSG ima neku politiku koja nam nije baš najjasnija, ipak je preko bare sportsko poslovanje malo drugačije nego po Evropi. A i razumeju se u fudbal kao mi u bejzbol. A Rodžers na trenutke brilijantan, na trenutke očajan. Bukvalno ne znaš u koga da uperiš prstom.

avatar
Kralj Stiven
Wednesday, 27.05.2015
22:37

Ameri i fudbal dve razlicite stvari,oni vise gledaju profit nego rezultate koliko ja vidim,doveli Balotelija zbog prodaje dresova i medijske paznje posto on ocigledno ne zeli da se dokazuje na terenu.U pravu si bukvalno ne znas gde ces koliko njih nema pojma sta radi.Ja mislim da bi na spisku trebalo da bude minimum 20 imena,ali bez preterivanja.