Dvojica Italijana i bivši trener Partizana kandidati za klupu reprezentacije Južne Afrike

Autor: Nikola Miloradović
petak 17.02.2017.
20:06
Izvor: Sportske.net

Kako prenose italijanski mediji, fudbalski savez Južne Afrike se u decembru zahvalio na saradnji dotadašnjem treneru, a poverenje će za ubuduće ukazati strategu sa "Čizme" ili iz Nemačke.

BETA/AP Photo/Massimo Pinca
BETA/AP Photo/Massimo Pinca

Povezane vesti

Efrem Mašaba više nije selektor Južne Afrike, a na njegovo mesto bi mogao da dođe italijanski ili nemački trener.

Naime, fudbalski savez te zemlje u opticaju ima tri priznata evropska stručnjaka, a to su Đovani Trapatoni, Roberto Manćini i Lotar Mateus.

Selekcija Južne Afrike nije uspela da se kvalifikuje za Svetsko prvenstvo 2014. godina, a zatim ni za Kup afričkih nacija koji je nedavno održan u Gabonu, te će glavni cilj novog selektora biti plasman na Mundijal u Rusiji.

Što se tiče trojice pomenutih trenera, Trapatoni je poslednji angažman imao na klupi reprezentacije Irske još 2013. godine, Manćini je odradio pripreme sa Interom, ali ga je na samom startu sezone zamenio De Bur, dok je bivši trener Partizana poslednji posao imao na klupi reprezentacije Bugarske, a bez posla je od 2011. godine.

Južna Afrika se u okviru kvalifikacija za predstojeće Svetsko prvenstvo nalazi u grupi sa Burkinom Faso, koja je na minulom Kupu afričkih nacija osvojila treće mesto, Senegalom i selekcijom Zelenortskih ostrva.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 17.02.2017
21:25

Mateus priznat strucnjak? Ne bih to mogao da kazem ni za Mancinija, ali on barem ima neke trofeje, a ovaj ima samo uspeh sa nama (citaj: titulu koju su mu obezbedili Tumbakovic i igraci) i to je sve, kao trener (i covek, nazalost) je potpuna nula...