Dušan Tadić je zvezda Premijer Lige!

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 20.10.2014.
09:44
Izvor: Sportske.net

Opčinjeni su engleski mediji srpskim fudbalerom, u koga su i sami izražavali određene sumnje kada je dolazio u Sautempton. Lalanu je uspešno zamenio, čak i zasenio.

AP Photo/Chris Ison, PA Wire
AP Photo/Chris Ison, PA Wire

Povezane vesti

Brojni odlasci krajem minule sezone ostavili su navijače Sautemtpona zabrinute za budućnost njihovog voljenog kluba.

Kumanu se predviđao boravak kratkog daha, izražene sumnje engleskih medija i javnosti ipak nisu uticale na stručnjaka koji je svoju viziju tima i pojačanja kakva želi sproveo uz podršku rukovodstva kluba. Iako su Sejntsi ostali bez Lalane i Lamberta, nosilaca igre iz minule sezone, Kuman je doveo srpskog reprezentativca Tadića, kao i Italijana Gracijana Pelea koji su stvorili izvanredan tandem.

Ova dva igrača se poznaju još iz Holandije, ispunila im se želja da zaigraju zajedno, pogledom se razumeju i neverovatno dopunjuju na terenu.

Pokazalo se to i na poslednjem meču protiv Sanderlenda, kada je Sautempton ostvario ubedljivu pobedu od 8:0, a naš reprezentativac zabeležio čak 4 asistencije uz prvenac u Premijer Ligi.

Impresivan učinak Dušana Tadića nije ostao nezapažen, srpski fudbaler je izjednačio rekord Premijer Lige po broju asistencija na jednom meču, samo još trojici fudbalera je pošlo za nogom da zabeleže četiri asistencije u 90 minuta.

Ako je sumnji i bilo, Tadić je definitivno kupio englesku javnost.

„Tadić je bolji od Lalane“, glasi jedan naslov u engleskoj štampi.

„Lalana je imao odličnu sezonu, ali čitava igra Sautemtpona se bazirala isključivo na njemu. Ove godine je već vidljivo da čitav tim deluje mnogo bolje, ne idu sve akcije preko Tadića, ali on je važan deo jedne jako stabilne i uspešne slagalice.“, konstatuju engleski mediji.

„Dušan Tadić je ključ uspeha Kumanovog Sautemptona“, dodaje se naslovima koji na sva zvona veličaju našeg igrača.

Njegova nonšalantna igra opčinjava, on leti po terenu i odlično koristi i najmanji prostor za svoje majstorije. Za samo nekoliko utakmica u sezoni, on je već zabeležio više asistencija od Lalane, on već sada jeste i biće ključ uspeha Kumanovog Sautemptona.“, dodaje se.

Uz podsećanje da je iza njega teška nedelja ispunjena problemima iz Beograda, 'Miror' ističe da je Tadić pokazao da je veliki profesionalac.

„To je iza nas, Sautempton je sada moj primarni forkus, kao i naredni meč protiv Stouka.“, hladnokrvno će Dušan Tadić.

„Biće teško, ali menadžer će nas dobro pripremiti za taj duel. Moramo što pre da zaboravimo ovaj meč, ne smemo dozvoliti da nas uzbuđenje savlada. Ponekad, čak i kada pobedite 8:0, postoje detalji koji nisu bili dobri u igri i to moramo da ispravimo.“, mirne glave konstatuje Tadić.

Impresioniran igrama našeg fudbalera bio je i Ronald Kuman, koji je ponosan na uspeh fudbalera koga je upravo zbog ovoga doveo.

„Tadić je fanstastičan fudbaler.“, rekao je Kuman za 'goal.com'.

„On uvek donosi mnogo asistencija, ovoga puta je postigao i gol, što je zaista sjajno. U pitanju je fudbaler sa odličnom kretnjom i ja zaista uživam dok ga gledam na terenu. Uvek je lako sarađivati sa velikim igračima i fudbalerima koji poseduju takav kvalitet.“, nije štedeo reči hvale Kuman za našeg fudbalera

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke