Dunga: "Tražimo način da se oporavimo od Mundijala"

Autor: Beta Beta
četvrtak 13.11.2014.
01:06
Izvor: Beta

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Karlos Dunga rekao je da ne može da promeni prošlost i da pokušava da vrati samopouzdanje ekipi posle lošeg rezultata na Mundijalu.

Beta/AP Photo/Wong Maye-E
Beta/AP Photo/Wong Maye-E

Povezane vesti

Brazil je ovog leta bio domaćin Mundijala, u polufinalnu je izgubio od Nemačke sa 1:7, a u utakmici za treće mesto od Holandije sa 0:3, zbog čega su mediji i navijači u zemlji kritikovali državni tim.

Luis Felipe Skolari je posle turnira podneo ostavku, a na klupi ga je zamenio Dunga.

"Ne možemo da prepravimo prošlost, neće se promeniti. Najvažnije je da sada obavimo dobar posao. Razgovarali smo sa igračima kako bismo pronašli najbolji način da se oporavimo od onoga što se dogodilo, da vratimo veru navijača u reprezentaciju, da sa zadovoljstvom igramo za državni tim i naravno da pobeđujemo", rekao je Dunga, preneli su brazilski mediji.

Selektor Brazila rekao je da su igrači bili pod pritiskom igranja za reprezentaciju.

"Mi smo deo istorije svetskog fudbala, petostruki svetski prvaci i to igrače stavlja pod veliki pritisak. Takođe i činjenica da su veliki šampioni oblačili taj žuti dres i da ima mnogo brazilskih fudbalera koji igraju širom sveta. To znači da Brazil ima veliku reputaciju, bez obzira na ishod utakmice ili takmičenja", dodao je Dunga.

Brazil će igrati prijateljske utakmice protiv Turske i Austrije, a u četiri utakmice posle Mundijala ekipa je zabeležila sve četiri pobede bez primljenog gola.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Footbal Fanatic
Thursday, 13.11.2014
09:27

Mislim da uz Dungu,Brazil ce biti totalno druga priča.Kolko vidim zove igrače koje je Skolari morao da zove a nije.