Druga mladost Hatema Ben Arfe

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 11.04.2016.
18:56
Izvor: Sportske.net

Sinoć je opet imao svoj 'šou tajm' i vodio Nicu do ubedljive pobede nad Renom, inače direktnim rivalom za izlazak na evroscenu.

BETA/AP Photo/Lionel Cironneau
BETA/AP Photo/Lionel Cironneau

Povezane vesti

Nica je na svojoj 'Rivijeri' razbila Ren sa 3:0, preskočila Bretanjce na tabeli i prišla na dva boda zaostaka u odnosu na drugoplasirani Lion i trećeplasirani Monako, koji su na pozicijama koje vode u Ligu šampona.

Sva tri gola na derbiju 33. kola Lige 1 postigao je Hatem Ben Arfa.

Ofanzivni vezista, koji je ove sezone oživeo svoju karijeru na Azurnoj obali nakon muka sa povredama tokom boravka na ostrvu, gde je samo na trenutke umeo da blejsne, na svom kontu ima 16 postignutih glova u francuskom šampionatu u tekućoj sezoni i jedino je Zlatan Ibrahimović (30) efikasniji od njega.

Ben Arfa je sinoć načeo Ren sa penala nešto posle pola sata igre, do odlaska na odmor duplirao je prednost svog tima, a het-trik upisao nakon sjajnog solo-prodora u svom stilu nakon desetak minuta igre u nastavku.





 

Čak i ako uspe da se plasira u Ligu šampiona, Nica će teško uspeti da ga zadrži u svojim redovima. Ugovor mu ističe na kraju sezone, mnogi klubovi koji mogu da mu ponude neuporedivo bolje uslove se uveliko raspituju za njegove usluge.

Da li će fenomenalne partije ovog 29-godišnjaka biti dovoljno jak argument selektoru Francuske Didijeu Dešamu da ga uvrsti na spisak putnika za EURO, ostaje da vidimo. Bilo bi lepo...

France Soccer Germany

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
vladdimirr
Monday, 11.04.2016
22:35

Dodji u Liverpool I kupujem dres odmah! :-)

avatar
zagar37
Monday, 11.04.2016
19:52

Da nije bilo onog starta De Jonga kada mu je slomio nogu,strasan bi igrac postao.

avatar
nemanja.jankovic
Monday, 11.04.2016
19:16

Паје и Бен Арфа, има ли лепше ротације офанзивних везних у ило којој екипи.. :-) Ако га сад не позове у репку онда стварно не знам..

avatar
Monday, 11.04.2016
19:14

Kakav talenat ima ovaj momak.. Šteta zbog povreda, jer bi napravio mnogo bolju karijeru, pružao je sa vremena na vrijeme i u Njukaslu odlične partije, ali mislim da mu engleska ne odgovora. Idealan igrač za Sevilju, Viljareal, pa možda i da bude zamjena za nekoga od MSN trija..

avatar
neko drugi iz mase
Monday, 11.04.2016
20:33

Slažem se, sjajan igrač i kao navijač Newcastlea ne mogu da prežalim odluku da ga se klub tako odrekao. Ne mislim da mu Engleska ne odgovara već je prepametni Pardju procenio da momak nije dovoljno defanzivan.