Drama u Napulju! Presudila penal-serija!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 22.01.2015.
23:49
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Napolija novi su četvrtfinalisti Kupa Italije. Oni su večeras, posle velike borbe, tek u penal seriji uspeli da eliminišu ekipu Udinezea.

Beta/AP Photo/Claudio Peri, Ansa
Beta/AP Photo/Claudio Peri, Ansa

Povezane vesti

Napolitanci su opravdali ulogu favorita u duelu sa Udinezeom na svom terenu, ali tek posle penala. U regularnih 90 minuta igre, rezultat je bio 1-1, posle produžetaka 2-2, a u penal - ruletu, Napoli je bio bolji, slavio sa 5-4 i plasirao se u četvrtfinale Kupa.

Prvo poluvreme ove uzbudljive utakmice obeležio je promašeni jedanaesterac Mertensa već posle četiri minuta igre, kada je Napoli mogao da preuzme kontrolu na terenu.

Međutim, Mertens nije bio precizan sa bele tačke, golova nije bilo do kraja polivremena, a kazna za taj promašaj je usledila u 13. minutu drugog poluvremena, kada je Tero doveo Udineze u vođstvo - 0:1!

A onda, sedam minuta kasnije, još jedan jedanaesterac za Napoli, ovoga puta ga je izveo Žoržinjo i za razliku od Mertensa, bio siguran, za izjednačenje na 1-1.

Već u 68. minutu, novi problemi za Udineze, Vidmer je zaradio drugi žuti karton, pa je do kraja gostujući tim igrao sa fudbalerom manje na terenu.

Ipak, do kraja regularnog toka meča nije bilo promena rezultata, pa se ušlo u produžetke. A u devetom minutu prvog produžetka, najlepši detalj sa ovog meča. Marek Hamšik je prihvatio loptu na dvadesetak metara od gola, krenuo iskosa sa leve strane, a onda raspalio po lopti, koja je završila u suprotnom uglu. Neodbranjivo za preokret i vođstvo Napolija od 2-1!

Samo pet minuta trajala je radost domaćih, pošto je Kone uspeo da iskoristi priliku za Udineze i meč uvede u pravu dramu - 2:2!

Do kraja prosužetaka nije bilo više golova, a u penal seriji presudio je promašaj Alana u poslednjoj seriji, tačnije odbrana golmana Napolija Anduhara.

Golove iz Napulja možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke