Dortmund propustio priliku da se približi Bajernu

Autor: Boban Filipović
subota 01.10.2016.
20:25
Izvor: Sportske.net

'Milionerima' se "otvorilo" da priđu lideru na samo bod zaostatka, ali su naleteli na odlični Bajer Leverkuzen i pretpreli drugi prvenstveni poraz ove sezone.

BETA/AP Photo/Martin Meissner
BETA/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Poslednji meč subotnjeg programa 6. kola Bundeslige odigrane je na 'Baj Areni', gde su 'Farmaceuti' trijumfovali nad favorozovanom Borusijom iz Dortmunda sa 2:0.

Očekivali su navijači Borusije da njihovi kljbimci iskoriste kiks minhenskog Bajerna koji je remizirao na 'Alijanc Arenu' sa Kelnom, ali se na njihovu žalost bodovna razlika u odnosu na šampiona još više uvećala.

Stvari su krenule loše po ekipu Tomasa Tuhela već na samom startu jer je Bajer poveo već u 10. minutu meča preko Admira Mehmedija.

Švajcarski repreznentativac albanskog porekla je bio najviši u skoku posle kornera koji je izveo čalhanoglu i glavom zatresao mrežu. Sporna situacija, možda je bilo i faula prilikom borbe u skoku.

Mogli su domaći i ranije da povedu, ali je Burki sjajno ukrotio pokušaj Ćićarita glavom iz izgledne situacije.

Prvu zrelu šansu gosti su stvorili nakon dvadesetak minuta igre, Pjer-Emerik Obamejang se našao u dobroj poziciji da donese poravnanje, ali je mlako šutirao.

Tuhel je u nastavku pokušao sa izmenama da prodrma svoj tim, uveo je Emrea Mora umesto Pulišića i Šmelcera umesto indisponiranog Gonzala Kastra, potom je probao i sa Kagavom koj ije ušeao umesto Rodea, li nije vredelo.

Ćićarito Ernandez je golčinom na asistenciju Čalhanolgluoa rešio sve dileme desetak minuta pre kraja i postavio konačnih 2:0.

Imao je Obamejang u finišu dobru priliku da smanji prednost gostiju i da donese uzbudljivu završnicu, ali danas nije bio njegov dan.

Borusija Dortmund je skliznula na treće mesto na tabeli, mogla bi i na čevtro ukoliko imenjakinja iz Menhegladbaha slavi na gostovanju kod Šaleka koji ima nula bodova iz prvih pet kola. Leverkuzen se sa nova tri boda probio do sedme pozicije na tabeli.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Sunday, 02.10.2016
01:12

I baci me GG za 65e

avatar
dushanseelny
Sunday, 02.10.2016
00:21

Izgleda da cemo morati da cekamo ovaj Lajpcig da skine Bavarce, Borusija neozbiljna..

avatar
Juventino SS
Saturday, 01.10.2016
22:03

Jednostavno ne znaju da se odbrane, samo lepršaju na terenu i prime dva gola kao od šale, ne znam kako ali bez odbrane titule nema.

avatar
Janacko
Saturday, 01.10.2016
22:00
avatar
Делија_момак
Saturday, 01.10.2016
20:44

Дортмунд подхитно мора да појача одбрану јер ту дува промаја на све стране. Због тога су изгубили од Леверкузена.

avatar
cukambre
Saturday, 01.10.2016
20:30

Lepo pise u naslovu.Umesto da sad pobede i da se priblize,oni odigraju lose i izgube.Desavalo im se ovo i prosle sezone kad su imali priliku da pridju Bajernu.