Dortmund nastavio seriju pobeda

Autor: Darko Mitrović
nedelja 30.08.2015.
17:25
Izvor: Sportske.net

U pretposlednjoj utakmici trećeg kola Bundeslige, Dortmund je izborio i treći trijumf.

BETA/AP Photo/Martin Meissner
BETA/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Posle aktuelnog šampiona Bajerna, i Dortmund posle tri odigrana kola ima stopostotan učinak u novoj sezoni Bundeslige, ali i za jedan gol bolju gol razliku.

Za razliku od prethodna dva kola, u kojima su sa po 4-0 savladali Menhengladbah i Ingolštat, ''Milioneri'' su danas pred svojim navijačima imali nešto teži posao.

Njihov rival bila je ekipa Herte, koja je pružila dobar otpor, ali su bodovi ostali u Dortmundu - na kraju 3:1 za domaćina.

Na vodeći gol Dortmunda čekalo se 27 minuta, a onda je Kagava odlično centrirao sa desne strane, a Mats Humels udarcem glavom iz neposredne blizine zatresao mrežu golmana Krafta.

Minimalnim vođstvom Dortmunda završeno je prvo poluvreme, a kada je Obamejang u 51. minutu povisio na 2-0, činilo se da su ''Milioneri'' osigurali novi trijumf.

Međutim, gosti nisu tako mislili, nisu se predavali i u 78. minutu su uspeli da savladaju golmana Burkija. Strelac je bio Salomon Kalu, koji je natrčao na odbijenu loptu od čuvara mreže domaćih i rutinski ga savladao, mada je prethodno bio i u ofsajdu koji nije signaliziran.

Ipak, više od toga, ekipa Herte nije mogla, a konačnih 3-1 postavio je bivši napadač gostiju Adrijan Ramos u nadoknadi vremena. Treba reći i da je tokom akcije koja je prethodila Ramosovom golu, lopta prešla gol-aut liniju, ali se sudija opet nije oglasio.

Sve golove sa ove utakmice možete da vidite OVDE.

Treće kolo kompletiraće Verder i Menhengladbah, čiji meč počinje u 17:30h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke