Dortmund bolji od Bajerna u nemačkom fudbalskom klasiku

Autor: Boban Filipović
sreda 13.08.2014.
19:53
Izvor: Sportske.net

Četa Jirgena Klopa osvojila je prvi trofej ove sezone, pošto je na svom 'Signal Iduna Parku' bila bolja od velikog rivala Bajerna iz Minhena i savladala ga sa 2:0 u meču koji je odlučiovao o pobedniku Superkupa Nemačke.

Beta/AP Photo/Sascha Schuermann
Beta/AP Photo/Sascha Schuermann

Povezane vesti

Oba trenera izvela su na teren kombinovane sastave, a nemački šampion je zapretio čim je krenuo sa centra.

Međutim, ispostaviće se da je to bilo bukvalno sve što su Gvardiolini momci pokazali u prvom delu igre.

Borusija se ekspresno konsolidovala i ubrzo zapretila preko Obamejanga koji biva izblokiran u poslednji čas. Nedugo potom pokušao je Imobile sa distence, solidan udarac, ali ide tik pored stative Nojerovog gola.

Nojer je u nekoliko navrata spašavao Bavarce, skinuo je odličnan pokušaj Kirša u 16. minutu, ali šest minuta kasnije nije bilo pomoći i zvanično najbolji fudbaler Nemačke bio je prinuđen da izvadi loptu iz mreže.

Henrik Mihtarjan je sjajno povukao napad ka prtivničkom golu, želeo je da odigra dupli pas sa Obamejangom, Davad Alaba je smušeno reagovao želeći da spreči pas, te je 'asistirao' Jermeninu, koji bez problema trese mrežu i dovodi 'Milionere' u vođstvo.

Dortmund je dosta bolji rival na terenu, otežavajuća okolnost za Bajern bila je i povreda Havija Martineza, a samo zahvaljujući čudesnom Nojeru rezultat na poluvremenu nije bio ubedljiviji.

Drugo poluvreme počelo je gotovo identično kao prvo. Robert Levandovski se odmah našao u prilici da postigne gol protiv svog bivšeg kluba, ali odbrana Borusije reaguje odlično.

Do 60-og minuta nije bilo većih uzbuđenja, a onda Ćiro Imobile ne uspeva da iskoristi izglednu šansu, Nojer je ponovi izašao kao pobednik.

Međutim, samo minut kasnije Pišček odlično probija po desnoj strani, njegov centaršut ide na trepavicu Pjer-Emerika Obamejanga - 2:0.

Germany Soccer Super Cup

Gabonac je na veoma originalan način proslavio ovaj gol, stavio je masku Spajdermena, a salvu aplauza dobio je kada je Klop umesto nejga na teren poslao Adrijana Ramosa, Kolumbijca koji je stigao ovog leta iz berlinske Herte.

Borusija je u intervalu od 76. do 80. minuta imala priliku da ponizi šampiona Nemačke, ali Imobile u dva navrata i Mihtajran nisu pronašli put do Nojerove mreže.

Najbolju priliku na meču Bavarci su imali u finišu kada je pokušao Alaba iz slobodnjaka, golman Langerak je maestralno intervenisao.

Do kraja meča beležimo još jednu lepu akciju Klopovih momaka, završio ju je udarcem sa ivice šesnaesterca Sven Bender, lopta odlazi preko gola.

Završilo se rezultatom 2:0 (golovi OVDE), a Borusiji iz Dortmunda je ovo peti trofej u Superkupu Nemačke u klupskoj istoriji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke